Skip to main content

Millorar competències de productors hortofructícoles ecològics de proximitat per afavorir la transició a la sostenibilitat de menjadors públics de Madrid, València, Canàries

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2019 -2021
  • Pressupost assignat 597.896,54 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Canarias; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://sostenibilidadalimentaria.org/
Descripció

Generació de coneixement, eines, un protocol d'actuació i una xarxa de productors per al subministrament i el foment del consum de productes hortofructícoles ecològics de proximitat en menjadors públics educatius.

Objectius

Millorar les competències de productors hortofructícoles ecològics de proximitat per afavorir la transició cap a la sostenibilitat de menjadors públics de Madrid. València i les Canàries.

Resultats
  • Generació de coneixement sobre les capacitats productives hortofructícoles ecològiques de les característiques del sector de restauració col·lectiva pública, dels hàbits alimentaris de consumidors i de la petjada ecològica dels menús de menjadors públics.
  • Posada en marxa d'iniciatives pilot a menjadors col·lectius públics.
  • Establiment d'una xarxa local i supraautonòmica de productors hortofructícoles ecològics de proximitat per a la recollida i distribució dels seus productes a la restauració col·lectiva pública.
  • Campanya de comunicació per afavorir la inclusió de produccions alimentàries ecològiques de proximitat a través de la compra pública.
Informació de contacte
oct@observatoriculturaiterritori.org
Coordinadors
  • Observatorio para una Cultura del Territorio OCT
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
  • Buscandome las Habichuelas SLU
  • Universidad de La Laguna ULL
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Col·laboradors
  • Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural
  • Agrario y Alimentario
  • IMIDRA
  • Instituto Navarro de Tecnologías e Infraestructuras Agroalimentarias
  • INTIA
  • Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos de Canarias
  • COAG Canarias
  • Ajuntament de València
  • Servici de Pobles de València
  • seccio d’Agricultura i Horta
Beneficiaris
  • Observatorio para una Cultura del Territorio
  • OCT
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
  • Buscandome las Habichuelas SLU
  • Universidad de La Laguna ULL
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Outsourced
  • Madrid Km 0 Centro Logistico S
  • Coop
  • Mad
  • Garua Intervencion Educativa S
  • Coop
  • Madrid