Millorar competències de productors hortofructícoles ecològics de proximitat per afavorir la transició a la sostenibilitat de menjadors públics de Madrid, València, Canàries
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2019 -2021
- Pressupost assignat 597.896,54 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Canarias; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://sostenibilidadalimentaria.org/
Descripció
Generació de coneixement, eines, un protocol d'actuació i una xarxa de productors per al subministrament i el foment del consum de productes hortofructícoles ecològics de proximitat en menjadors públics educatius.
Objectius
Millorar les competències de productors hortofructícoles ecològics de proximitat per afavorir la transició cap a la sostenibilitat de menjadors públics de Madrid. València i les Canàries.
Resultats
- Generació de coneixement sobre les capacitats productives hortofructícoles ecològiques de les característiques del sector de restauració col·lectiva pública, dels hàbits alimentaris de consumidors i de la petjada ecològica dels menús de menjadors públics.
- Posada en marxa d'iniciatives pilot a menjadors col·lectius públics.
- Establiment d'una xarxa local i supraautonòmica de productors hortofructícoles ecològics de proximitat per a la recollida i distribució dels seus productes a la restauració col·lectiva pública.
- Campanya de comunicació per afavorir la inclusió de produccions alimentàries ecològiques de proximitat a través de la compra pública.
Informació de contacte
oct@observatoriculturaiterritori.org
Coordinadors
- Observatorio para una Cultura del Territorio OCT
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
- Buscandome las Habichuelas SLU
- Universidad de La Laguna ULL
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Col·laboradors
- Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural
- Agrario y Alimentario
- IMIDRA
- Instituto Navarro de Tecnologías e Infraestructuras Agroalimentarias
- INTIA
- Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos de Canarias
- COAG Canarias
- Ajuntament de València
- Servici de Pobles de València
- seccio d’Agricultura i Horta
Beneficiaris
- Observatorio para una Cultura del Territorio
- OCT
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
- Buscandome las Habichuelas SLU
- Universidad de La Laguna ULL
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Outsourced
- Madrid Km 0 Centro Logistico S
- Coop
- Mad
- Garua Intervencion Educativa S
- Coop
- Madrid