Bertako fruta eta barazki ekoizle ekologikoen gaitasunak hobetzea Madril, Valentzia, Kanarietako jantoki publikoen jasangarritasunerako trantsizioa sustatzeko.
- Mota Grupo operativo
- Egoera Bete
- Exekuzioa 2019 -2021
- Esleitutako Aurrekontua 597.896,54 €
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Canarias; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea https://sostenibilidadalimentaria.org/
Azalpena
Ezagutza, tresnak, jarduketa-protokoloa eta ekoizleen sare bat sortzea tokiko fruta eta barazki produktu ekologikoak hezkuntza-jantoki publikoetan hornitzeko eta kontsumoa sustatzeko.
Helburuak
Bertako fruta eta barazki ekoizle ekologikoen gaitasunak hobetzea Madrilgo jantoki publikoen jasangarritasunerako trantsizioa sustatzeko. Valentzia eta Kanariar Uharteak.
Results
- Ostalaritza kolektibo publikoaren sektorearen ezaugarrien, kontsumitzaileen elikadura-ohiturei eta jantoki publikoko menuen aztarna ekologikoari buruzko ezagutza sortzea.
- Ekimen pilotuak ezartzea jantoki kolektibo publikoetan.
- Bertako fruta eta barazki ekoizle ekologikoen tokiko eta gaindiko sare bat eratzea, euren produktuak ostalaritza kolektibo publikoan jaso eta banatzeko.
- Erosketa publikoaren bidez tokiko elikagai ekologikoen ekoizpena txertatzea sustatzeko komunikazio kanpaina.
Harremanetarako informazioa
oct@observatorioculturayterritorio.org
Koordinatzaileak
- Observatorio para una Cultura del Territorio OCT
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
- Buscandome las Habichuelas SLU
- Universidad de La Laguna ULL
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Kolaboratzaileak
- Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural
- Agrario y Alimentario
- IMIDRA
- Instituto Navarro de Tecnologías e Infraestructuras Agroalimentarias
- INTIA
- Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos de Canarias
- COAG Canarias
- Ajuntament de València
- Servici de Pobles de València
- seccio d’Agricultura i Horta
Onuradunak
- Observatorio para una Cultura del Territorio
- OCT
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
- Buscandome las Habichuelas SLU
- Universidad de La Laguna ULL
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Outsourced
- Madrid Km 0 Centro Logistico S
- Coop
- Mad
- Garua Intervencion Educativa S
- Coop
- Madrid