Protocolos extractivos innovadores de compostos de interese en subprodutos agroalimentarios
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2019 -2021
- Orzamento asignado 484.641,92 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descrición
O grupo propón técnicas extractivas sostibles para a valorización de residuos agroalimentarios e a súa posta en valor a través de 4 aplicacións para os sectores da agricultura, gandería e industria alimentaria.
Obxectivos
- Valoración cuantitativa e cualitativa de compostos bioactivos de interese nos residuos da industria da oliveira e dos cítricos.
- Deseño e desenvolvemento de protocolos innovadores e sostibles de extracción de residuos da industria da oliveira e dos cítricos.
- Validación da capacidade bioactiva dos extractos obtidos en diferentes ámbitos da actividade industrial: alimentación, agricultura e nutrición animal.
Resultados
- Contido e potencial de valorización de compostos bioactivos de interese nos residuos de aceite e cítricos.
- Protocolos innovadores de extracción de compostos bioactivos para cada tipo de residuos (aceite e cítricos) como alternativa á extracción con disolventes orgánicos a nivel piloto e semiindustrial.
- Extractos validados nas súas propiedades bioactivas e tecnolóxicas.
Información de contacto
abarjona@domca.com
Coordinadores
- DOMCA SA
- Fundación TECNOVA
- CTAEX
- TROIL VEGAS ALTAS
- CIMUSA
- CTC
Colaboradores
- Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiarios
- DOMCA SA
- Fundación TECNOVA
- CTAEX
- TROIL VEGAS ALTAS
- CIMUSA
- CTC