
Grupo Operativo INNOEXTRACT: Protocolos innovadores de extracción de compostos de interese en subprodutos agroalimentarios
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2019 -2021
- Orzamento asignado 484.641,92 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descrición
O grupo propón técnicas de extracción sostible para a valorización dos residuos agroalimentarios e a súa valorización a través de catro aplicacións para os sectores da agricultura, gandería e industria alimentaria.
Obxectivos
- O obxectivo de GO INNOEXTRACT é desenvolver protocolos de extracción, alternativos ao uso de disolventes orgánicos, para obter distintos compostos de interese e diferentes subprodutos. Mediante o uso de tecnoloxías limpas e respectuosas co medio ambiente con altos rendementos e aplicacións economicamente viables nos sectores agrícola, alimentario, cosmético e de suplementos dietéticos.
- Entre os obxectivos do proxecto destacamos os seguintes:
- Selección e caracterización de residuos e subprodutos da industria agroalimentaria para a extracción de compostos:
- Desenvolvemento e aplicación a escala de laboratorio de protocolos de extracción con eliminación de disolventes orgánicos.
- Aplicación dos protocolos desenvolvidos a escala semiindustrial. Extracción e purificación de compostos de interese.
- Aplicación dos compostos en diferentes campos de actividade industrial: Alimentación (conservantes e alimentos enriquecidos), agricultura (fertilizantes de alto valor engadido).
- Validación dos produtos obtidos e accións demostrativas dirixidas ás empresas.
Resultados
- Contido e potencial de valorización de compostos bioactivos de interese en aceites e residuos cítricos
- Protocolos innovadores de extracción de compostos bioactivos para cada tipo de residuos (aceite e cítricos) como alternativa á extracción con disolventes orgánicos a nivel piloto e semiindustrial
- Extractos validados polas súas propiedades bioactivas e tecnolóxicas
Información de contacto
- Denominación do coordinador/entidade: DOMCA
- Correo electrónico coordinador/entidade: abarjona@domca.com
Colaboradores
- Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiarios
- DOMCA SA
- Fundación TECNOVA
- CTAEX
- TROIL VEGAS ALTAS
- CIMUSA
- CTC