Ir o contido principal
Protocolos extractivos innovadores de compuestos de interés en subproductos agroalimentarios

Protocolos extractivos innovadores de compostos de interese en subprodutos agroalimentarios

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2019 -2021
  • Orzamento asignado 484.641,92 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descrición

O grupo propón técnicas extractivas sostibles para a valorización de residuos agroalimentarios e a súa posta en valor a través de 4 aplicacións para os sectores da agricultura, gandería e industria alimentaria.

Obxectivos
  • Valoración cuantitativa e cualitativa de compostos bioactivos de interese nos residuos da industria da oliveira e dos cítricos.
  • Deseño e desenvolvemento de protocolos innovadores e sostibles de extracción de residuos da industria da oliveira e dos cítricos.
  • Validación da capacidade bioactiva dos extractos obtidos en diferentes ámbitos da actividade industrial: alimentación, agricultura e nutrición animal.
Resultados
  • Contido e potencial de valorización de compostos bioactivos de interese nos residuos de aceite e cítricos.
  • Protocolos innovadores de extracción de compostos bioactivos para cada tipo de residuos (aceite e cítricos) como alternativa á extracción con disolventes orgánicos a nivel piloto e semiindustrial.
  • Extractos validados nas súas propiedades bioactivas e tecnolóxicas.
Información de contacto
abarjona@domca.com
Coordinadores
  • DOMCA SA
  • Fundación TECNOVA
  • CTAEX
  • TROIL VEGAS ALTAS
  • CIMUSA
  • CTC
Colaboradores
  • Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiarios
  • DOMCA SA
  • Fundación TECNOVA
  • CTAEX
  • TROIL VEGAS ALTAS
  • CIMUSA
  • CTC