Ir o contido principal
Protocolos extractivos innovadores de compuestos de interés en subproductos agroalimentarios

Grupo Operativo INNOEXTRACT: Protocolos innovadores de extracción de compostos de interese en subprodutos agroalimentarios

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2019 -2021
  • Orzamento asignado 484.641,92 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descrición

O grupo propón técnicas de extracción sostible para a valorización dos residuos agroalimentarios e a súa valorización a través de catro aplicacións para os sectores da agricultura, gandería e industria alimentaria.

Obxectivos
  • O obxectivo de GO INNOEXTRACT é desenvolver protocolos de extracción, alternativos ao uso de disolventes orgánicos, para obter distintos compostos de interese e diferentes subprodutos.   Mediante o uso de tecnoloxías limpas e respectuosas co medio ambiente con altos rendementos e aplicacións economicamente viables nos sectores agrícola, alimentario, cosmético e de suplementos dietéticos.
  • Entre os obxectivos do proxecto destacamos os seguintes:
    • Selección e caracterización de residuos e subprodutos da industria agroalimentaria para a extracción de compostos:
    • Desenvolvemento e aplicación a escala de laboratorio de protocolos de extracción con eliminación de disolventes orgánicos.
    • Aplicación dos protocolos desenvolvidos a escala semiindustrial. Extracción e purificación de compostos de interese.
    • Aplicación dos compostos en diferentes campos de actividade industrial: Alimentación (conservantes e alimentos enriquecidos), agricultura (fertilizantes de alto valor engadido).
    • Validación dos produtos obtidos e accións demostrativas dirixidas ás empresas.
Resultados
  • Contido e potencial de valorización de compostos bioactivos de interese en aceites e residuos cítricos
  • Protocolos innovadores de extracción de compostos bioactivos para cada tipo de residuos (aceite e cítricos) como alternativa á extracción con disolventes orgánicos a nivel piloto e semiindustrial
  • Extractos validados polas súas propiedades bioactivas e tecnolóxicas
Información de contacto
  • Denominación do coordinador/entidade: DOMCA
  • Correo electrónico coordinador/entidade: abarjona@domca.com
Colaboradores
  • Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiarios
  • DOMCA SA
  • Fundación TECNOVA
  • CTAEX
  • TROIL VEGAS ALTAS
  • CIMUSA
  • CTC