Skip to main content
Protocolos extractivos innovadores de compuestos de interés en subproductos agroalimentarios

Grup Operatiu INNOEXTRACT: Protocols extractius innovadors de compostos d'interès en subproductes agroalimentaris

  • Tipus Grup operatiu
  • Execució 2019 -2021
  • Pressupost assignat 484.641,92 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descripció

El grup planteja tècniques extractives sostenibles per a la valorització de residus agroalimentaris i la posada en valor a través de 4 aplicacions per als sectors de l'agricultura, ramaderia i indústria alimentària.

Objectius
  • L'objectiu del GO INNOEXTRACT és desenvolupar protocols d'extracció, alternatius a l'ús de dissolvents orgànics, per obtenir diferents compostos d'interès i en diferents subproductes   mitjançant la utilització de tecnologies netes no agressives amb el medi ambient i amb rendiments elevats i econòmicament viables, per a la seva aplicació al sector agrícola, alimentari, cosmètica i suplements alimentaris.
  • Entre els objectius del projecte destaquem els següents:
    • Selecció i caracterització de residus i subproductes de la indústria agroalimentària per a l'extracció de compostos:
    • Desenvolupament i aplicació a escala de laboratori de protocols dextracció amb l eliminació de dissolvents orgànics.
    • Aplicació a escala semiindustrial dels protocols desenvolupats. Extracció i purificació de compostos dinterès.
    • Aplicació dels compostos a diferents camps d'activitat industrial: Alimentació (conservants i aliments enriquits), agricultura (fertilitzants d'alt valor afegit).
    • Validació dels productes obtinguts i accions de demostració adreçada a empreses.
Resultats
  • Contingut i potencial de valorització de compostos bioactius dinterès en els residus doli i dels cítrics
  • Protocols d'extracció innovadors dels compostos bioactius per a cada tipus de residu (oli i cítrics) com a alternativa a l'extracció amb dissolvents orgànics a nivell pilot i semiindustrial
  • Extractes validats a les seves propietats bioactives i tecnològiques
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: DOMCA
  • Email coordinador/entitat: abarjona@domca.com
Col·laboradors
  • Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiaris
  • DOMCA SA
  • Fundación TECNOVA
  • CTAEX
  • TROIL VEGAS ALTAS
  • CIMUSA
  • CTC