Protocols extractius innovadors de compostos d'interès en subproductes agroalimentaris
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2019 -2021
- Pressupost assignat 484.641,92 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descripció
El grup planteja tècniques extractives sostenibles per a la valorització de residus agroalimentaris i la posada en valor a través de 4 aplicacions per als sectors de l'agricultura, ramaderia i indústria alimentària.
Objectius
- Valoració quantitativa i qualitativa de compostos bioactius d'interès en els residus de la indústria de l'oliverar i els cítrics.
- Disseny i desenvolupament de protocols d'extracció innovadors i sostenibles per als residus de les indústries de l'oliverar i els cítrics.
- Validació de la capacitat bioactiva dels extractes obtinguts en diferents camps dactivitat industrial: alimentació, agricultura i nutrició animal.
Resultats
- Contingut i potencial de valorització de compostos bioactius dinterès en els residus doli i dels cítrics.
- Protocols d'extracció innovadors dels compostos bioactius per a cada tipus de residu (oli i cítrics) com a alternativa a l'extracció amb dissolvents orgànics a nivell pilot i semiindustrial.
- Extractes validats a les seves propietats bioactives i tecnològiques.
Informació de contacte
abarjona@domca.com
Coordinadors
- DOMCA SA
- Fundación TECNOVA
- CTAEX
- TROIL VEGAS ALTAS
- CIMUSA
- CTC
Col·laboradors
- Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiaris
- DOMCA SA
- Fundación TECNOVA
- CTAEX
- TROIL VEGAS ALTAS
- CIMUSA
- CTC