Skip to main content
Protocolos extractivos innovadores de compuestos de interés en subproductos agroalimentarios

Protocols extractius innovadors de compostos d'interès en subproductes agroalimentaris

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2019 -2021
  • Pressupost assignat 484.641,92 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Extremadura; Murcia, Región de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://www.domca.com/grupo-operativo-innoextract/
Descripció

El grup planteja tècniques extractives sostenibles per a la valorització de residus agroalimentaris i la posada en valor a través de 4 aplicacions per als sectors de l'agricultura, ramaderia i indústria alimentària.

Objectius
  • Valoració quantitativa i qualitativa de compostos bioactius d'interès en els residus de la indústria de l'oliverar i els cítrics.
  • Disseny i desenvolupament de protocols d'extracció innovadors i sostenibles per als residus de les indústries de l'oliverar i els cítrics.
  • Validació de la capacitat bioactiva dels extractes obtinguts en diferents camps dactivitat industrial: alimentació, agricultura i nutrició animal.
Resultats
  • Contingut i potencial de valorització de compostos bioactius dinterès en els residus doli i dels cítrics.
  • Protocols d'extracció innovadors dels compostos bioactius per a cada tipus de residu (oli i cítrics) com a alternativa a l'extracció amb dissolvents orgànics a nivell pilot i semiindustrial.
  • Extractes validats a les seves propietats bioactives i tecnològiques.
Informació de contacte
abarjona@domca.com
Coordinadors
  • DOMCA SA
  • Fundación TECNOVA
  • CTAEX
  • TROIL VEGAS ALTAS
  • CIMUSA
  • CTC
Col·laboradors
  • Cooperativas Agroalimentarias Extremadura
Beneficiaris
  • DOMCA SA
  • Fundación TECNOVA
  • CTAEX
  • TROIL VEGAS ALTAS
  • CIMUSA
  • CTC