Ir o contido principal
Valorización de materiales tradicionales para vinificación de vinos de calidad. GOVALMAVIN.

Grupo Operativo VALMAVIN: Valorización de materiais tradicionais para a elaboración de viños de calidade

Descrición

GOVALMAVIN ten como obxectivo desenvolver e potenciar novos viños españois distintivos mediante métodos alternativos de produción e envellecemento, utilizando botes de barro tradicionais e tecnoloxías de novo deseño.

Obxectivos
  • Optimización das propiedades físicas e mecánicas das cubas para a elaboración e crianza do viño
  • Elabora e envellece viños de gran calidade fermentados e/ou criados en cubas das principais variedades de uva españolas: Tempranillo. Garnacha, Monastrell e Macabeo (Viura)
  • Poñer en valor os viños españois elaborados e/ou criados en botes de barro entre os consumidores nacionais e internacionais.
Resultados
  • Caracterización das propiedades físicas dos botes e optimización do proceso de deseño e construción de novos botes para elaboración e crianza.
  • Desenvolvemento de itinerarios vinícolas en función das propiedades físicas das cubas e das variedades de uva a vinificar/conservar
  • Fortalecemento do segmento de mercado nacional e internacional dos viños envellecidos en cuba como factor diferenciador fronte aos viños conservados en madeira. Obtención de viños de gran calidade envellecidos sen engadir aromas esóxenos
Información de contacto
  • Coordinador/a denominación da entidade: Asociación Plataforma Tecnolóxica do Viño
  • Correo electrónico coordinador/entidade: secretaria@ptvino.com
Colaboradores
  • Asociación VITIVINICOLA DE UCLES DENOMINACIoN DE ORIGEN UCLES
  • CONSEJO REGULADOR DE LOS VINOS DE LA DENOMINACIÓN DE ORIGEN VALENCIA
  • OBSERVATORIO ESPAÑOL DE MERCADO DEL VINO
Beneficiarios
  • Asociación Plataforma Tecnologica del Vino
  • Celler del Roure S.L.
  • Asociación de Investigación de las Industrias Ceramicas
  • Itc-Aice
  • Alfatec Ingenieria y Consultoria S.L.P.
  • Real Sitio De Ventosilla S.A.
  • Fundacio Parc Tecnològic del VI .Juan Carlos Sancha S.L
  • Universidad Miguel Hernandez de Elche
Subcontratado
  • AINIA Centro Tecnológico
  • UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA (UPV)
  • CÁTEDRA DE QUÍMICA AGRÍCOLA DE LA UNIVERSIDAD DE CASTILLA Y LA MANCHA (CQA-UCLM).GRUPO DE PROCESOS ENOLOGICOS U
  • VALLADOLID (UVaMOX)-INST TEC AGRARIO Y ALIMENTARIO (ITAGRA CT)
  • ARTICA INGENIERIA E Innovación S.L.