Skip to main content
Valorización de materiales tradicionales para vinificación de vinos de calidad. GOVALMAVIN.

Grup Operatiu VALMAVIN: Valorització de materials tradicionals per a vinificació de vins de qualitat

Descripció

GOVALMAVIN pretén dur a terme el desenvolupament i la valorització objectiva de nous vins diferencials espanyols mitjançant mètodes d'elaboració i criança alternatius, utilitzant gerres de fang tradicionals i tecnològiques de nou disseny.

Objectius
  • Optimitzar les propietats físiques i mecàniques de les gerres per a l'elaboració i la criança de vins
  • Elaborar i criar vins d'alta qualitat fermentats i/o criats en gerres de les principals varietats espanyoles: ull de llebre. garnatxa, monastrell i macabeu (viura)
  • Valoritzar davant del consumidor nacional i internacional els vins espanyols elaborats i/o criats en gerra de fang
Resultats
  • Caracterització de les propietats físiques de les gerres i optimització del procés de disseny i construcció de noves gerres per a elaboració i criança de vins
  • Desenvolupament d'itineraris enològics en funció de les propietats físiques de les gerres i de les varietats de raïm a vinificar/conservar
  • Potenciació del segment de mercat nacional i internacional de vins criats en gerra com a factor diferencial davant dels vins conservats en fusta. Obtenció de vins d'alta qualitat i criats sense aportació d'aromes exògens
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Associació Plataforma Tecnològica del Vi
  • Email coordinador/entitat: secretaria@ptvino.com
Col·laboradors
  • Asociación VITIVINICOLA DE UCLES DENOMINACIoN DE ORIGEN UCLES
  • CONSEJO REGULADOR DE LOS VINOS DE LA DENOMINACIÓN DE ORIGEN VALENCIA
  • OBSERVATORIO ESPAÑOL DE MERCADO DEL VINO
Beneficiaris
  • Asociación Plataforma Tecnologica del Vino
  • Celler del Roure S.L.
  • Asociación de Investigación de las Industrias Ceramicas
  • Itc-Aice
  • Alfatec Ingenieria y Consultoria S.L.P.
  • Real Sitio De Ventosilla S.A.
  • Fundacio Parc Tecnològic del VI .Juan Carlos Sancha S.L
  • Universidad Miguel Hernandez de Elche
Subcontractat
  • AINIA Centro Tecnológico
  • UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA (UPV)
  • CÁTEDRA DE QUÍMICA AGRÍCOLA DE LA UNIVERSIDAD DE CASTILLA Y LA MANCHA (CQA-UCLM).GRUPO DE PROCESOS ENOLOGICOS U
  • VALLADOLID (UVaMOX)-INST TEC AGRARIO Y ALIMENTARIO (ITAGRA CT)
  • ARTICA INGENIERIA E Innovación S.L.