Ir o contido principal
ORLEANS

Valorización de residuos lácteos mediante o desenvolvemento de envases bioactivos

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2021 -2023
  • Orzamento asignado 598.659,77 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Comunitat Valenciana
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://goorleans.com/
Descrición

GO ORLEanS propón valorizar un residuo, o soro da produción de queixo de cabra, para desenvolver envases bioactivos, a través da formulación dun revestimento bioactivo formulado a partir de soro de leite fermentado.

Obxectivos
  • Obtención de aditivos bioactivos mediante a fermentación do soro de leite de cabra e ovella mediante cepas antimicrobianas que teñen capacidade contra Penicillium spp. e lévedos.
  • Desenvolvemento de envases activos para queixos.
  • Garantir a calidade alimentaria do queixo utilizando conservantes non sintéticos.
  • Conseguir unha boa aceptación dos novos produtos por parte dos consumidores: envases activos e queixos máis saudables.
  • Demostrar a validez do soro de leite fermentado como probióticos para a alimentación animal.
Resultados
  • Identificación de 58 bacterias de ácido láctico de mostras de leite, soro de leite e queixos, das cales 7 teñen potencial antifúngico contra os principais patóxenos do queixo.
  • Realización de estudos de eficacia fronte a patóxenos para determinar a actividade antifúnxica in vitro do revestimento activo, así como do prototipo de envase activo, e estudos de interacción recipiente-alimento (vida útil) para determinar a actividade antifúngica in vivo do revestimento activo e do prototipo. . de envases activos.
  • Obtención dun bioingrediente conservante seguro para o seu uso fronte aos patóxenos do queixo, aumentando a súa vida útil sen alterar os parámetros físicos, químicos e organolépticos de calidade.
  • Aceptabilidade contrastada de produtos novos e máis naturais por parte dos consumidores de queixo.
  • Avaliación positiva da capacidade do soro de leite fermentado para posibles aplicacións de probióticos na alimentación animal.
Información de contacto
fedacova@fedacova.org
Coordinadores
  • AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
  • BIOPOLIS S.L.
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
  • (FEDACOVA)
  • QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
  • S.L.
  • ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
  • Universidad de Valencia
Colaboradores
  • AINIA Centro Tecnológico
Beneficiarios
  • AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
  • BIOPOLIS S.L.
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
  • (FEDACOVA)
  • QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
  • S.L.
  • ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
  • Universidad de Valencia
Outsourced
  • DCOOP Sociedad Cooperativa Andaluza