Valorización de residuos lácteos mediante o desenvolvemento de envases bioactivos
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2021 -2023
- Orzamento asignado 598.659,77 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Comunitat Valenciana
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://goorleans.com/
Descrición
GO ORLEanS propón valorizar un residuo, o soro da produción de queixo de cabra, para desenvolver envases bioactivos, a través da formulación dun revestimento bioactivo formulado a partir de soro de leite fermentado.
Obxectivos
- Obtención de aditivos bioactivos mediante a fermentación do soro de leite de cabra e ovella mediante cepas antimicrobianas que teñen capacidade contra Penicillium spp. e lévedos.
- Desenvolvemento de envases activos para queixos.
- Garantir a calidade alimentaria do queixo utilizando conservantes non sintéticos.
- Conseguir unha boa aceptación dos novos produtos por parte dos consumidores: envases activos e queixos máis saudables.
- Demostrar a validez do soro de leite fermentado como probióticos para a alimentación animal.
Resultados
- Identificación de 58 bacterias de ácido láctico de mostras de leite, soro de leite e queixos, das cales 7 teñen potencial antifúngico contra os principais patóxenos do queixo.
- Realización de estudos de eficacia fronte a patóxenos para determinar a actividade antifúnxica in vitro do revestimento activo, así como do prototipo de envase activo, e estudos de interacción recipiente-alimento (vida útil) para determinar a actividade antifúngica in vivo do revestimento activo e do prototipo. . de envases activos.
- Obtención dun bioingrediente conservante seguro para o seu uso fronte aos patóxenos do queixo, aumentando a súa vida útil sen alterar os parámetros físicos, químicos e organolépticos de calidade.
- Aceptabilidade contrastada de produtos novos e máis naturais por parte dos consumidores de queixo.
- Avaliación positiva da capacidade do soro de leite fermentado para posibles aplicacións de probióticos na alimentación animal.
Información de contacto
fedacova@fedacova.org
Coordinadores
- AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
- BIOPOLIS S.L.
- FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
- (FEDACOVA)
- QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
- S.L.
- ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
- Universidad de Valencia
Colaboradores
- AINIA Centro Tecnológico
Beneficiarios
- AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
- BIOPOLIS S.L.
- FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
- (FEDACOVA)
- QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
- S.L.
- ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
- Universidad de Valencia
Outsourced
- DCOOP Sociedad Cooperativa Andaluza