Skip to main content
ORLEANS

Valorització de residus lactis mitjançant el desenvolupament d'envasos bioactius

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2021 -2023
  • Pressupost assignat 598.659,77 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Comunitat Valenciana
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://goorleans.com/
Descripció

GO ORLEAnS proposa valoritzar un residu, el sèrum làctic provinent de la producció de formatge de cabra, per desenvolupar envasos bioactius, mitjançant la formulació d'un recobriment bioactiu formulat a partir de sèrum de llet fermentat.

Objectius
  • Obtenció d'additius bioactius mitjançant la fermentació del sèrum de llet de cabra i ovella per ceps antimicrobians que presentin capacitat contra Penicillium spp. i llevats.
  • Desenvolupament d'envasos actius per al formatge.
  • Garantir la qualitat alimentària del formatge emprant conservants no sintètics.
  • Aconseguir una bona acceptació dels nous productes per part dels consumidors: envasos actius i formatges més saludables.
  • Demostrar la validesa del sèrum fermentat com a probiòtics per a alimentació animal.
Resultats
  • Identificació de 58 bacteris àcid-làctics de mostres de llet, sèrum i formatge, dels quals, 7, presenten potencial antifúngic enfront dels principals patògens del formatge.
  • Realització d'estudis d'efectivitat davant de patògens per determinar l'activitat antifúngica in vitro del recobriment actiu, així com del prototip d'envàs actiu i estudis d'interacció envàs-aliment (vida útil) per determinar l'activitat antifúngica in vivo del recobriment actiu i del prototip d'envàs actiu.
  • Obtenció d'un bioingredient conservant segur per al seu ús davant de patògens de formatge, augmentant-ne la vida útil sense veure's alterats els paràmetres de qualitat físic químics i organolèptics.
  • Acceptabilitat contrastada dels nous productes més naturals per part dels consumidors de formatge.
  • Avaluació positiva de la capacitat del sèrum fermentat per a possibles aplicacions probiòtiques d'alimentació animal.
Informació de contacte
fedacova@fedacova.org
Coordinadors
  • AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
  • BIOPOLIS S.L.
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
  • (FEDACOVA)
  • QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
  • S.L.
  • ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
  • Universidad de Valencia
Col·laboradors
  • AINIA Centro Tecnológico
Beneficiaris
  • AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
  • BIOPOLIS S.L.
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
  • (FEDACOVA)
  • QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
  • S.L.
  • ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
  • Universidad de Valencia
Outsourced
  • DCOOP Sociedad Cooperativa Andaluza