Skip to main content
ORLEANS

ORLEanS Talde Operatiboa: esne-hondakinen balorizazioa ontzi bioaktiboen garapenaren bidez

  • Mota Talde operatiboa
  • Exekuzioa 2021 -2023
  • Esleitutako Aurrekontua 598.659,77 €
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Andalucía; Comunitat Valenciana
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
  • Proiektuaren webgunea https://goorleans.com/
Azalpena

GO ORLEAnS-ek hondakin produktu bat balioestea proposatzen du, ahuntz gazta ekoizten den gazura, ontzi bioaktiboak garatzeko gazur hartzituz egindako estaldura bioaktibo bat formulatuz.

Helburuak
  • Gehigarri bioaktiboak lortzea Penicillium spp-en aurkako ahalmena duten mikrobioen aurkako anduien bidez ahuntz eta ardi esnearen gazuraren hartziduraren bidez. eta legamiak.
  • Gaztaren bilgarri aktiboen garapena.
  • Gaztaren elikagai-kalitatea bermatu kontserbatzaile ez-sintetikoak erabiliz.
  • Kontsumitzaileek produktu berrien onarpen ona lortzea: ontzi aktiboak eta gazta osasuntsuagoak.
  • Erakutsi gazur hartzituaren baliozkotasuna animalien elikadurarako probiotiko gisa.
Results
  • Esne, gazur eta gazta laginetatik azido laktikoaren 58 bakterio identifikatzea, eta horietako 7k gazta patogeno nagusien aurkako fungikoen potentziala erakusten dute.
  • Patogenoen aurkako eraginkortasun-azterketak egitea estaldura aktiboaren in vitro jarduera antifungikoa zehazteko, baita ontzi aktiboaren prototipoa ere, eta ontzi-elikagaien elkarrekintza azterlanak (iraupena) estaldura aktiboaren eta ontzi aktiboaren prototipoaren jarduera antifungikoa in vivo zehazteko.
  • Gaztaren patogenoen aurka erabiltzeko kontserbatzaile bioosagai seguru bat lortzea, bere iraupena areagotuz bere kalitate-parametro fisiko, kimiko eta organoleptikoak aldatu gabe.
  • Gazta kontsumitzaileek produktu berri eta naturalagoen onargarritasuna frogatua.
  • Hartzitutako gazuraren ahalmenaren ebaluazio positiboa animalien elikaduran probiotikoen balizko aplikazioetarako.
Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: FEDACOVA
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: fedacova@fedacova.org
Kolaboratzaileak
  • AINIA Centro Tecnológico
Onuradunak
  • AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
  • BIOPOLIS S.L.
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
  • (FEDACOVA)
  • QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
  • S.L.
  • ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
  • Universidad de Valencia
Kanpoko kontratazioa
  • DCOOP Sociedad Cooperativa Andaluza