
ORLEanS Talde Operatiboa: esne-hondakinen balorizazioa ontzi bioaktiboen garapenaren bidez
- Mota Talde operatiboa
- Exekuzioa 2021 -2023
- Esleitutako Aurrekontua 598.659,77 €
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Andalucía; Comunitat Valenciana
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea https://goorleans.com/
Azalpena
GO ORLEAnS-ek hondakin produktu bat balioestea proposatzen du, ahuntz gazta ekoizten den gazura, ontzi bioaktiboak garatzeko gazur hartzituz egindako estaldura bioaktibo bat formulatuz.
Helburuak
- Gehigarri bioaktiboak lortzea Penicillium spp-en aurkako ahalmena duten mikrobioen aurkako anduien bidez ahuntz eta ardi esnearen gazuraren hartziduraren bidez. eta legamiak.
- Gaztaren bilgarri aktiboen garapena.
- Gaztaren elikagai-kalitatea bermatu kontserbatzaile ez-sintetikoak erabiliz.
- Kontsumitzaileek produktu berrien onarpen ona lortzea: ontzi aktiboak eta gazta osasuntsuagoak.
- Erakutsi gazur hartzituaren baliozkotasuna animalien elikadurarako probiotiko gisa.
Results
- Esne, gazur eta gazta laginetatik azido laktikoaren 58 bakterio identifikatzea, eta horietako 7k gazta patogeno nagusien aurkako fungikoen potentziala erakusten dute.
- Patogenoen aurkako eraginkortasun-azterketak egitea estaldura aktiboaren in vitro jarduera antifungikoa zehazteko, baita ontzi aktiboaren prototipoa ere, eta ontzi-elikagaien elkarrekintza azterlanak (iraupena) estaldura aktiboaren eta ontzi aktiboaren prototipoaren jarduera antifungikoa in vivo zehazteko.
- Gaztaren patogenoen aurka erabiltzeko kontserbatzaile bioosagai seguru bat lortzea, bere iraupena areagotuz bere kalitate-parametro fisiko, kimiko eta organoleptikoak aldatu gabe.
- Gazta kontsumitzaileek produktu berri eta naturalagoen onargarritasuna frogatua.
- Hartzitutako gazuraren ahalmenaren ebaluazio positiboa animalien elikaduran probiotikoen balizko aplikazioetarako.
Harremanetarako informazioa
- Koordinatzailea/entitatearen izena: FEDACOVA
- Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: fedacova@fedacova.org
Kolaboratzaileak
- AINIA Centro Tecnológico
Onuradunak
- AIMPLAS - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE MATERIALES PLASTICOS Y CONEXAS
- BIOPOLIS S.L.
- FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA C.V
- (FEDACOVA)
- QUESERÍA DEHESA DOS HERMANAS
- S.L.
- ROYUELA CHEESE COMPANY SLU
- Universidad de Valencia
Kanpoko kontratazioa
- DCOOP Sociedad Cooperativa Andaluza