Investigación e innovación no servizo de alimentación
Descrición
Neste evento presencial, Cajamar presentará o libro: Sistemas de investigación e innovación agroalimentaria no mundo, que analiza como evolucionaron a investigación e a innovación nas últimas décadas en diferentes países e rexións (EE. UU., UE, Países Baixos, Italia, Francia, Israel, Nova Zelandia, China e a propia España) coa axuda de expertos de cada país.
O evento irá máis alá da presentación do libro. Contaremos coa participación da FAO, a axencia das Nacións Unidas designada para estudar e orientar o futuro dos sistemas alimentarios. Baseándonos na súa perspectiva, abordaremos os principais desafíos que configurarán as próximas décadas e debateremos o papel crucial que deben desempeñar a investigación e a innovación para satisfacer as necesidades alimentarias globais.
Este evento enmárcase nas celebracións do 50 aniversario da Estación Experimental de Las Palmerillas, un fito que reflicte o compromiso de Cajamar coa xeración e difusión de coñecemento. Este compromiso, dende o seu inicio, tivo como obxectivo impulsar o progreso no sector agrícola, apoiar os agricultores e contribuír a garantir a seguridade alimentaria global.