Cooperativas Agroalimentarias Comunidade Valenciana Hubs, plataformas e redes Plataforma de representación institucional, promoción cooperativa, formación, comunicación e representación empresarial … Cooperativas Agroalimentarias Comunidade …
Plataforma Terra CAJAMAR Hubs, plataformas e redes Plataforma colaborativa de innovación aberta para promover o uso sostible do territorio e a xestión territorial en España. … Plataforma Terra …
Dossier de elementos innovadores para a competitividade e a sustentabilidade das explotacións agrarias Contido multimedia Este Dossier de elementos innovadores para a mellora da competitividade e sustentabilidade das explotacións agrarias amosa algunhas posibilidades de innovación para que quen o utilice poida afondar nos que máis lle interesan en función das súas …
Informe dos proxectos supraautonómicos españois EIP-AGRI 2017-2022 Contido multimedia O informe resume o primeiro período de financiamento (2014-2022) dos grupos operativos da European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri), implantados a nivel supraautonómico en España. Desde a posta en marcha …
Grupos que operan en Cataluña. Convocatoria 2018 (catalán) Contido multimedia O Dossier Técnico núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatoria 2018” está dedicada aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e inclúe os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agraria, vinculados …
Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018 Contido multimedia "O Dossier Técnico no 123: "Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018" está dedicado aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e tendo en conta os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícola, tamén …
Dossier de proxectos de innovación supraautonómicos Contido multimedia Inventario de proxectos innovadores executados por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea de Innovación para a produtividade e a sustentabilidade agrarias do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural (PNDR) 2014-2022, submedida 16.2. …
Biofuncionalización de cultivos estratéxicos nacionais para mellorar a súa competitividade no mercado (GO BIODIF) Grupo operativo Análise de todos os cultivos estratéxicos de tomate, millo e oliveira para seleccionar os compostos de maior interese para a súa biofuncionalización. Mediante a aplicación da nanotecnoloxía, cuantificarase e describirase o efecto dos tratamentos sobre …
Cultivos sostibles en zonas de difícil topografía e gravemente afectadas polo despoboamento (GO AGRI-ROVENAT) Grupo operativo Tanto o cultivo da uva como o da oliveira están sometidos a unha lexislación europea moi estrita sobre o proceso de descrición, rexistro e recoñecemento de cada unha das variedades cultivadas. O proxecto desenvólvese en zonas despoboadas de difícil …
Desenvolvemento biotecnolóxico de pre e probióticos para alimentación animal (aves e porco) a partir de fibra de alperujo e outros subprodutos hortícolas (GO OLIVEBIOME) Grupo operativo Tipificación química da fibra de oliva. Coñecer a capacidade prebiótica e fermentativa con probióticos da fibra extraída do alperujo e doutros subprodutos hortícolas nacionais. Coñecer a capacidade nutricional das materias primas fermentadas como base …
Novas ferramentas biotecnolóxicas no cultivo de oliveira e pistacho para facer fronte a situacións de estrés abiótico provocadas pola seca ou o déficit hídrico (GO OP-BIOTECH) Grupo operativo Produción dun consorcio de bacterias activas no estrés hídrico. Deseño e produción de dous produtos AquaBac: aplicación foliar e solo, para ensaios. Avaliación da produción e calidade do oliveiro tras un ano de biotratamentos do proxecto. Avaliación da …
Determinación do balance de carbono da produción de aceite de oliva (GO OLIVE CARBON BALANCE) Grupo operativo En aceite de oliva, España é líder mundial en superficie, produción e comercio exterior. O proxecto céntrase no desenvolvemento dun algoritmo capaz de calcular cun alto grao de certeza o balance de carbono dunha parcela de oliveira nunha determinada …
Obtención de compostos bioactivos a partir de subprodutos do sector oleícola (GO BIOLIVA) Grupo operativo O sector olívico xera grandes cantidades de follas como subproduto e a súa xestión consistiu sempre en trituralas e queimalas, o que non é favorable para o medio ambiente. O proxecto implica a optimización do proceso de extracción de compostos bioactivos …
Aproveitamento e mellora da calidade da salmoira producida polas industrias oleícolas (GO ATHENEA) Grupo operativo As actividades e resultados do proxecto permiten utilizar derivados da industria olívica (salmoiras, lejías e produtos ecolóxicos) para a alimentación do gando. … Aproveitamento e mellora da calidade da salmoira producida polas industrias oleícolas (GO …