Cooperativas Agroalimentarias Comunidade Valenciana Hubs, plataformas e redes Plataforma de representación institucional, promoción cooperativa, formación, comunicación e representación empresarial … Cooperativas Agroalimentarias Comunidade …
Plataforma Terra CAJAMAR Hubs, plataformas e redes Plataforma colaborativa de innovación aberta para promover o uso sostible do territorio e a xestión territorial en España. … Plataforma Terra …
Dossier de elementos innovadores para a competitividade e a sustentabilidade das explotacións agrarias Contido multimedia Este Dossier de elementos innovadores para a mellora da competitividade e sustentabilidade das explotacións agrarias amosa algunhas posibilidades de innovación para que quen o utilice poida afondar nos que máis lle interesan en función das súas …
Xornada sobre avances no control sanitario dos olivares Curso de formación Xornada de especialización técnica e práctica sobre o uso sostible de fitosanitarios, control de pragas e enfermidades e substancias activas. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/12/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en …
O informe final da OMC coincide coa Comisión Europea sobre as olivas negras españolas Noticia O Goberno valora positivamente o informe final do Panel de Conformidade da Organización Mundial do Comercio (OMC) solicitado pola Comisión Europea na disputa sobre as olivas negras españolas . O informe da OMC apoia os argumentos europeos contra as …
Fertilización na agricultura de conservación e de precisión no marco da PAC Curso de formación O obxectivo principal deste curso é proporcionar aos participantes os coñecementos e habilidades necesarias para implementar técnicas de fertilización que optimicen o uso dos recursos e fomenten a sustentabilidade agrícola. No marco da Política Agraria …
Axudas asociadas a améndoas, abeleiras e algarrobas e axudas para oliveiras Contido multimedia Vídeo sobre axudas para améndoa, abeleira, algarroba e axudas para oliveiras. … Axudas asociadas a améndoas, abeleiras e algarrobas e axudas para …
Informe dos proxectos supraautonómicos españois EIP-AGRI 2017-2022 Contido multimedia O informe resume o primeiro período de financiamento (2014-2022) dos grupos operativos da European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri), implantados a nivel supraautonómico en España. Desde a posta en marcha …
Grupos que operan en Cataluña. Convocatoria 2018 (catalán) Contido multimedia O Dossier Técnico núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatoria 2018” está dedicada aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e inclúe os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agraria, vinculados …
Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018 Contido multimedia "O Dossier Técnico no 123: "Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018" está dedicado aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e tendo en conta os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícola, tamén …
Dossier de proxectos de innovación supraautonómicos Contido multimedia Inventario de proxectos innovadores executados por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea de Innovación para a produtividade e a sustentabilidade agrarias do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural (PNDR) 2014-2022, submedida 16.2. …
Biofuncionalización de cultivos estratéxicos nacionais para mellorar a súa competitividade no mercado (GO BIODIF) Grupo operativo Análise de todos os cultivos estratéxicos de tomate, millo e oliveira para seleccionar os compostos de maior interese para a súa biofuncionalización. Mediante a aplicación da nanotecnoloxía, cuantificarase e describirase o efecto dos tratamentos sobre …
Cultivos sostibles en zonas de difícil topografía e gravemente afectadas polo despoboamento (GO AGRI-ROVENAT) Grupo operativo Tanto o cultivo da uva como o da oliveira están sometidos a unha lexislación europea moi estrita sobre o proceso de descrición, rexistro e recoñecemento de cada unha das variedades cultivadas. O proxecto desenvólvese en zonas despoboadas de difícil …
Desenvolvemento biotecnolóxico de pre e probióticos para alimentación animal (aves e porco) a partir de fibra de alperujo e outros subprodutos hortícolas (GO OLIVEBIOME) Grupo operativo Tipificación química da fibra de oliva. Coñecer a capacidade prebiótica e fermentativa con probióticos da fibra extraída do alperujo e doutros subprodutos hortícolas nacionais. Coñecer a capacidade nutricional das materias primas fermentadas como base …
Novas ferramentas biotecnolóxicas no cultivo de oliveira e pistacho para facer fronte a situacións de estrés abiótico provocadas pola seca ou o déficit hídrico (GO OP-BIOTECH) Grupo operativo Produción dun consorcio de bacterias activas no estrés hídrico. Deseño e produción de dous produtos AquaBac: aplicación foliar e solo, para ensaios. Avaliación da produción e calidade do oliveiro tras un ano de biotratamentos do proxecto. Avaliación da …