Skip to main content

Projecte Fundació Biodiversitat: Adaptació al canvi climàtic a la vitinicultura

Descripció

Galícia disposa d'una diversitat tant de varietats de vinya com de llevats vínics que constitueixen una eina útil per afrontar les conseqüències del canvi climàtic en vitivinicultura. Entre les varietats de cicle llarg i amb acidesa elevada que poden solucionar aquesta problemàtica, hi ha la Loureira (blanc) o Caíño Longo, Caíño Negre o Sousón (tint). En altres varietats de cicle curt, però amb valors d'acidesa elevada com Albariño o Caíño Branco, l'augment de temperatura afavorirà una disminució de l'acidesa i permetrà obtenir vins més equilibrats.

Descripció contextual

El canvi climàtic altera el procés de maduració del raïm, augmentant la concentració de sucre i provocant una reducció d'acidesa al most, que influeix en la fermentació i, finalment, en les característiques del vi.

Objectius

Conèixer aquelles varietats de raïm més resistents davant del canvi climàtic i que poden contribuir a pal·liar-ne els efectes.