Ir o contido principal

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Adaptación ao cambio climático na viticultura

Descrición

Galicia conta cunha ampla gama de variedades de uva e lévedos de viño, que constitúen unha ferramenta útil para abordar as consecuencias do cambio climático na viticultura. Entre as variedades de ciclo longo e alta acidez que poden solucionar este problema están a Loureira (branca) ou Caíño Longo, o Caíño Tinto ou o Sousón (tinto). Noutras variedades de ciclo curto, pero con valores de acidez elevados como o Albariño ou o Caíño Branco, o aumento da temperatura favorecerá unha diminución da acidez e permitirá obter viños máis equilibrados.

Descrición contextual

O cambio climático altera o proceso de maduración da uva, aumentando a concentración de azucre e reducindo a acidez do mosto, o que inflúe na fermentación e, en última instancia, nas características do viño.

Obxectivos

Coñece as variedades de uva máis resistentes ao cambio climático e que poden axudar a mitigar os seus efectos.