L'Estratègia Nacional d'Alimentació prioritza, entre altres reptes, la innovació i la tecnologia al sector alimentari
Descripció
El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va presentar ahir, 21 de gener, al Consell de Ministres, l' Estratègia Nacional d'Alimentació (ENA) , un marc per enfortir la sostenibilitat i la competitivitat del sistema agroalimentari espanyol. Dins dels sis desafiaments identificats ( Abastament estratègic, Sistemes alimentaris sostenibles , Enfortiment de les àrees rurals i costaneres , Alimentació saludable, Innovació i tecnologia en alimentació i Informació alimentària al consumidor) destaca a l'àmbit de l'AKIS espanyol el número 5, enfocat a la innovació i la tecnologia.
Aquest desafiament se centra a transformar el model productiu mitjançant la digitalització, promovent la generació i transferència de coneixement entre els actors de la cadena agroalimentària. A més, impulsa inversions en tecnologia i innovació digital i fomenta una regulació que faciliti aquest avenç.
La innovació no només busca optimitzar els processos productius, sinó també posicionar Espanya com a líder en tecnologia agroalimentària, consolidant el seu paper com a potència mundial al sector i enfortint la seva capacitat d'adaptació davant de reptes globals com el canvi climàtic i la seguretat alimentària.
Aquesta visió estratègica, desenvolupada amb la participació de tots els agents del sector, situa la innovació com a eix clau per garantir un sistema alimentari sostenible, eficient i competitiu.