
Grup Operatiu HYPERMEAT: Millora de qualitat i seguretat alimentària de carn de porc i boví a través de l'ús d'imatge hiperespectral
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2018
- Pressupost assignat 3.013.874,00 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Galicia; Madrid, Comunidad de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://ctaex.com/transferencia-tecnologica/GOS-hypermeat
Descripció
Millora de qualitat i seguretat alimentària de carn de porc i boví a través de l'ús d'imatge hiperespectral
Objectius
- Millorar la qualitat de la carn mitjançant el desenvolupament d'un prototip per a la detecció no invasiva per detectar la presència de contaminació microbiològica i cossos estranys a la carn de boví i porc.
- Determinar el règim alimentari del porc ibèric, mitjançant la tecnologia hiperespectral
Resultats
- Establiment de les variables òptimes de treball en la captura d'imatges hiperespectrals en carn de boví i porc ibèric
- Obtenció d'un protocol de tractament d'imatges hiperespectrals i la correlació amb dades fisicoquímiques, microbiològiques i cossos estranys.
- Validació de la tecnologia i de l'equipament compatible amb tot el sector boví i porcí per a control de qualitat i seguretat alimentària.
Informació de contacte
- Nom coordinador/entitat: L'alzinar d'humitat SA
- Email coordinador/entitat: lvillard@encinarsa.com
Beneficiaris
- El encinar de humienta S.A
Subcontractat
- Matadero Frigorífico Víctor Sánchez, S.L.U.
- AMBLING Ingeniería y Servicios S.L
- Soltel IT Solutions S.L
- Asociación empresarial Centro Tecnológico Agroalimentario Extremadura (CTAEX)