Skip to main content
Avanzando hacia un modelo digital para el desperdicio cero en el sector agroalimentario

Avançant cap a un model digital per al malbaratament zero al sector agroalimentari

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat En curs
  • Execució 2022 -2025
  • Pressupost assignat 599.480,28 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Cataluña; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; País Vasco
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://pdapp.coag.com.es/PDApp/
Descripció

La proposta PDApp té per objectiu la reducció de la pèrdua i el malbaratament d'aliments al sector hortofructícola a través del desenvolupament i validació de nous serveis recolzats en eines digitals, orientats a:

  1. Les empreses puguin canalitzar el malbaratament produït a través d'una plataforma PDA de manera segura cap a altres empreses de la indústria alimentària (simbiosi alimentària), la donació i altres tipus de distribució per a consum humà posant en contacte les empreses amb les entitats socials receptores, la canalització cap a la indústria d'elaboració de pinsos animals o altres indústries no alimentàries (simbiosi industrial).
  2. Poden desenvolupar un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PPRPDA) de forma guiada i digital que ajudarà a la presa de decisions i l'establiment de mesures correctores per a les empreses.
  3. Podeu decidir les millors alternatives de prevenció de les PDA disponibles gràcies al coneixement dels beneficis econòmics, socials i ambientals.
Objectius
  • Diagnosticar les pèrdues i el malbaratament alimentari al sector hortofructícola.
  • Facilitar la implementació de plans de prevenció de la PDA al sector primari hortofructícola i la presa de decisions en base a criteris de sostenibilitat (ambiental, social i econòmic).
  • Proporcionar les alternatives de prevenció de les PDA hortofructícoles seguint la jerarquia d'usos dels aliments adaptats al sector i al territori.
  • Conscienciar i sensibilitzar les empreses del sector hortofructícola de la importància de reduir les PDA i del seu mesurament.
Resultats
  • PDA de fruites i hortalisses diagnosticades (quantificació i causes) Plans de prevenció de PDA elaborat per 9 empreses del sector hortofructícola i sistema de mesurament de l'impacte ambiental, social i econòmic d'aquestes PDA i de les alternatives de prevenció definit.
  • Alternatives de prevenció o valorització per a empreses amb excedents potencials PDA.
  • Increment de la conscienciació i sensibilització per la prevenció de les PDA dels agents del sector hortofructícola.
Informació de contacte
raquel@espigoladors.com
Coordinadors
  • Fundacio Espigoladors
  • Asociación empresarial centro tecnológico energía y medio ambiente (CETENMA)
  • Fundación Centro Tecnolóxico de eficiencia e sostenibilidade enerxética (ENERGYLAB)
  • Oreka Circular Economy SL
  • Coordinadora de organizaciones de agricultores y ganaderos (COAG)
  • Kiwi atlántico S.A.
  • Jimbofresh Internacional SLL
  • Conca de la Tordera S.c.c.l
Col·laboradors
  • Galinsect SL
  • Trasdeza S.C
  • LTDA
  • E.I ES IM-Perfect food S.L.
  • Newen Europe Fresh SLU
  • Cooperativa agrícola Levante Sur Soc
  • Cooperativa
  • Antigua vida nueva
Beneficiaris
  • Fundacio Espigoladors
  • Asociación empresarial centro tecnológico energía y medio ambiente (CETENMA)
  • Fundación Centro Tecnolóxico de eficiencia e sostenibilidade enerxética (ENERGYLAB)
  • Oreka Circular Economy SL
  • Coordinadora de organizaciones de agricultores y ganaderos (COAG)
  • Kiwi atlántico S.A.
  • Jimbofresh Internacional SLL
  • Conca de la Tordera S.c.c.l