Curs sobre la importància de les marques de qualitat al sector agroalimentari amb l'exemple de la IGP “Pataca de Galícia”
Descripció
L' Associació Grup de Desenvolupament Rural Limia-Arnoia GDR10 celebrarà el proper 26 d'agost una jornada formativa centrada en la rellevància de les marques de qualitat diferenciada en la producció, la transformació i la comercialització d'aliments. La trobada s'emmarca en el projecte “RURALMENT” , orientat a l'intercanvi de coneixements i al desenvolupament de models promocionals que impulsin l'adhesió a les DOP i IGP a zones rurals estratègiques per a Galícia i Extremadura .
La jornada prendrà com a referència el model de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Patata de Galícia , un exemple d'èxit en la valorització del producte local i en la projecció de l'agricultura de la comarca.
Programa d'activitats
- 10:00 h – Certificació i control de la creïlla emparada per la IGP Creïlla de Galícia
- 10:30 h – Comercialització i promoció de la Patata de Galícia amb Indicació Geogràfica Protegida
- 11:00 h – Avenços científics en la gestió sostenible de malalties de la creïlla
- 12:00 h – “Cava fondo i tira escombraries” , els activadors del terra. Fertilització en patata
- 12:30 h – Taula rodona amb productors de patata IGP de Galícia
- 13:30 h – Degustació de plats amb patata de Limia
- 16:00 h – Visita a l'explotació de Julio Montero a Porqueira
Aquest esdeveniment constitueix una oportunitat perquè agricultors, tècnics, empreses agroalimentàries i públic interessat coneguin de primera mà la importància de la certificació i el valor afegit que aporten les figures de qualitat al desenvolupament econòmic i social dels territoris rurals.
 
 
 
