Curso sobre a importancia das marcas de calidade no sector agroalimentario, empregando como exemplo a IGP "Pataca de Galicia".
Descrición
O Grupo de Desenvolvemento Rural Limia-Arnoia (GDR10) celebrará o 26 de agosto unha xornada formativa centrada na importancia das marcas de calidade diferenciadas na produción, procesamento e comercialización de alimentos. O evento enmárcase no proxecto "RURALMENTE" , dirixido a compartir coñecementos e desenvolver modelos promocionais para promover a adopción de DOP e IXP en zonas rurais estratéxicas para Galicia e Estremadura .
O evento centrarase no modelo de Indicación Xeográfica Protexida (IXP) "Pataca de Galicia" , un exemplo de éxito de promoción dos produtos locais e de fomento do desenvolvemento agrícola da rexión.
Programa de actividades
- 10:00 h – Certificación e control das patacas protexidas pola IXP Pataca de Galicia
- 10:30 h – Comercialización e promoción da pataca de Galicia con Indicación Xeográfica Protexida
- 11:00 h – Avances científicos na xestión sostible das enfermidades da pataca
- 12:00 PM – “Cava fondo e tira o lixo” : activadores do solo. Fertilizar as patacas
- 12:30 h – Mesa redonda con produtores de patacas con IXP de Galicia
- 13:30 h – Degustación de pratos de pataca da Limia
- 16:00 h – Visita á granxa de Julio Montero en Porqueira
Este evento ofrece unha oportunidade para que agricultores, técnicos, empresas agroalimentarias e público interesado coñezan de primeira man a importancia da certificación e o valor engadido que os estándares de calidade achegan ao desenvolvemento económico e social das zonas rurais.
 
 
 
