Ir o contido principal

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Alimentos respectuosos co clima: unha iniciativa para reducir as emisións de CO2

Descrición

A iniciativa Alimentos Respetadores co Clima busca contribuír á redución das emisións de gases de efecto invernadoiro de todos os actores da cadea alimentaria española, promovendo a acción dos actores implicados (produtores, industria, distribución e consumidores) e sensibilizando tanto a estes como á cidadanía.

A Fundación Ecoloxía e Desenvolvemento (Ecodes) lanzou este proxecto, que conta co apoio da Fundación Biodiversidade durante o seu período de solicitude de subvencións de 2015.

Descrición das actividades

Algunhas das accións levadas a cabo incluíron a identificación e o contacto con partes interesadas clave na cadea alimentaria, ás que se lles propoñerá un compromiso de redución das emisións de gases de efecto invernadoiro e/ou de adopción de medidas climáticas, como parte do proxecto "1 millón de compromisos climáticos".

Ademais, as organizacións participantes tamén recibiron apoio en campañas de mobilización para garantir a participación das partes interesadas, e celebrouse un concurso de "receitas respectuosas co clima", cunha cerimonia de entrega de premios e vídeos das receitas gañadoras.

Obxectivos

A iniciativa Alimentos Respetadores co Clima busca contribuír á redución das emisións de gases de efecto invernadoiro de todos os actores da cadea alimentaria española, promovendo a acción dos actores implicados (produtores, industria, distribución e consumidores) e sensibilizando tanto a estes como á cidadanía. Estas medidas teñen como obxectivo implementar unha dieta baixa en carbono e respectuosa co clima.