Skip to main content

Projecte Fundació Biodiversitat: Alimentació compromesa amb el clima: una iniciativa per reduir les emissions de Co2

Descripció

La iniciativa Alimentació compromesa amb el clima cerca contribuir a la reducció d'emissions de Gasos Efecte Hivernacle de tots els actors de la cadena alimentària espanyola mitjançant el foment d'accions per part dels actors implicats (productors, indústria, distribució i consum) i la sensibilització tant a aquests com als ciutadans.

La Fundació Ecologia i Desenvolupament (Ecodes) ha estat l'encarregada de llançar aquest projecte que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat a través de la convocatòria ajudes de 2015.

Descripció de les activitats

Algunes de les accions que s'han dut a terme han estat la identificació i el contacte amb els principals actors de la cadena alimentària als quals es proposarà un compromís de reducció d'emissions de Gasos Efecte Hivernacle i/o acció pel clima, emmarcant-lo dins del projecte “1 milió de compromisos pel clima”.

A més també s'ha donat suport a les entitats participants a les campanyes de mobilització per aconseguir el compromís dels grups d'interès i s'ha realitzat un concurs de "receptes compromeses amb el clima", amb un acte de lliurament de premis i vídeos de les receptes guanyadores.

Objectius

La iniciativa Alimentació compromesa amb el clima cerca contribuir a la reducció d'emissions de gasos efecte hivernacle de tots els actors de la cadena alimentària espanyola mitjançant el foment d'accions per part dels actors implicats (productors, indústria, distribució i consum) i la sensibilització tant a aquests com als ciutadans.