Skip to main content

Biodibertsitate Fundazioaren Proiektua: Klimarekiko Errespetuzko Elikagaiak: CO2 Isurketak Murrizteko Ekimen Bat

Azalpena

Klimaren aldeko Elikagaiak ekimenak Espainiako elikadura-kateko eragile guztien berotegi-efektuko gasen isurketak murrizten laguntzea du helburu, inplikatutako eragileen (ekoizleak, industria, banaketa eta kontsumitzaileak) ekintzak sustatuz eta bai haien artean bai publikoaren artean sentsibilizazioa handituz.

Ekologia eta Garapen Fundazioak (Ecodes) abiarazi zuen proiektu hau, eta Biodibertsitate Fundazioaren laguntza du 2015eko diru-laguntzen eskaera-aldi osoan zehar.

Jardueren deskribapena

Burututako ekintzen artean, elikadura-kateko eragile nagusiak identifikatu eta harremanetan jartzea egon da, eta horiei berotegi-efektuko gasen isurketak murrizteko eta/edo klima-ekintzak hartzeko konpromisoa proposatuko zaie, "Milioi bat Klima Konpromiso" proiektuaren barruan.

Horrez gain, parte hartzen duten erakundeek laguntza jaso dute mobilizazio kanpainetan interesdunen parte-hartzea lortzeko, eta "klima-errezeta errespetuzkoak" lehiaketa bat egin da, sari-banaketa eta errezeta irabazleen bideoekin.

Helburuak

Klimaren aldeko Elikagaiak ekimenak Espainiako elikadura-kateko eragile guztien berotegi-efektuko gasen isurketak murrizten laguntzea du helburu, inplikatutako eragileen (ekoizleak, industria, banaketa eta kontsumitzaileak) ekintzak sustatuz eta bai haien artean bai publikoaren artean sentsibilizazioa handituz. Neurri hauek karbono gutxiko eta klima-errespetutsua den dieta bat ezartzea dute helburu.