Ir o contido principal

Proxecto AgroZero da Fundación Biodiversidade: Transición ecolóxica do sector agroalimentario

Descrición

Tamén é fundamental que cada empresa do sector conte cunha figura especializada en transformación ecolóxica responsable de integrar a biodiversidade na xestión e nos procesos empresariais para facer un uso máis eficiente dos recursos naturais. AgroZero pretende actuar como mediador nesta transición.

O Programa AGROZERO busca fomentar o emprego en actividades económicas vinculadas á economía verde, promovendo a innovación social cun impacto ambiental positivo e impulsando a creación e o crecemento de empresas verdes. Especificamente, céntrase na mellora das competencias e cualificacións dos traballadores autónomos e por conta allea en cuestións de sustentabilidade. Só para traballadores e autónomos do sector agroalimentario e os seus servizos auxiliares na Comunidade de Castela A Mancha e na Rexión de Murcia.

Obxectivos

O obxectivo xeral de AgroZero é mellorar as competencias dos empregados do sector agroalimentario e os seus servizos auxiliares para fortalecer a súa resiliencia promovendo a sustentabilidade e a ecoinnovación, e reducindo a súa pegada ambiental e climática.