Ir o contido principal

Fundación Biodiversidade (r9) Proxecto Alimenta: As R da perda e o desperdicio de alimentos para a economía verde

Descrición

O sistema agroalimentario xoga un papel fundamental na crise climática. A perda e o desperdicio de alimentos (PDA) xerados ao longo da cadea agroalimentaria son un dos factores que contribúen ao seu impacto social e ambiental. Ao mesmo tempo, o 26% dos españois viven na pobreza ou na exclusión social, o que xera un debate moral e ético. É evidente que precisamos traballadores capacitados que comprendan o seu papel na consecución de sistemas agroalimentarios máis sostibles.

(r9)Alimenta é un recurso innovador para mellorar as competencias laborais na economía verde e nos sistemas alimentarios sostibles, a través de servizos gratuítos de formación e asesoramento para traballadores de Murcia e Andalucía.

O proxecto ten como obxectivo formar a 36 traballadores de Andalucía e Murcia que teñan unha idea ou un reto en mente para mellorar a sustentabilidade do sistema alimentario a través dos seus postos de traballo. Con este fin, proponse un programa de formación en liña de 20 horas, que proporciona habilidades na creación e implementación de estratexias de mellora verde baseadas na prevención da perda e o desperdicio de alimentos. Ademais de adquirir coñecementos sobre normativas, estratexias e opcións de financiamento relacionadas con este tema.

A formación tamén se complementa con 6 horas de asesoramento individual. Este programa ten como obxectivo axudar no deseño e implementación de accións de prevención de FLW no sector agroalimentario, tanto a nivel empresarial, de administración pública e de entidades sociais.

LOCALIZACIÓN XEÓGRAFICA: Murcia e Andalucía

DIRIXIDO A: Traballadores/as do sector agroalimentario, entidades sociais e administración pública de Murcia e Andalucía. Darase preferencia ás persoas pertencentes a algún dos seguintes grupos de poboación: mozos de ata 35 anos de idade; maiores de 45 anos; inmigrantes; con discapacidade; residentes de áreas protexidas e zonas rurais, e mulleres.

Obxectivos

O obxectivo do programa é proporcionar habilidades e coñecementos aos traballadores do sector agroalimentario, ás organizacións sociais e á administración pública sobre o seu papel na consecución de sistemas alimentarios máis sostibles. En concreto, formándoos sobre os problemas da perda e o desperdicio de alimentos e como reducilos ao longo de toda a cadea agroalimentaria.