Skip to main content

Projecte Fundació Biodiversitat (r9)Alimenta: Les Rs de les pèrdues i el malbaratament alimentari per a l'economia verda

Descripció

El sistema agroalimentari té un gran protagonisme a la crisi climàtica. Les pèrdues i el malbaratament alimentari (PDA) generades al llarg de la cadena agroalimentària són un dels factors que contribueixen a l'impacte social i ambiental del mateix. Alhora, el 26% dels espanyols viuen en situació de pobresa o exclusió social, cosa que genera un debat moral i ètic. És evident que calen persones treballadores formades que tinguin clar el seu rol a aconseguir sistemes agroalimentaris més sostenibles.

(r9)Alimenta és un recurs innovador de millora de competències laborals en economia verda i sistemes alimentaris sostenibles, mitjançant accions de formació i assessorament gratuïtes per a persones treballadores de Múrcia i Andalusia.

El projecte pretén formar 36 persones treballadores d'Andalusia i Múrcia que tinguin al cap una idea o repte per millorar la sostenibilitat del sistema alimentari des dels seus llocs de treball. Per això, es proposa una formació en línia de 20 hores, que capaciti en la creació i implementació d'estratègies de millora verda basades en la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. A més de ladquisició de coneixements sobre normatives, estratègies i opcions de finançament relacionades amb aquesta problemàtica.

Així mateix, la formació es complementa amb un assessorament individual de 6 hores. Aquest té l'objectiu d'acompanyar en el disseny i la implementació d'accions de prevenció de les PDA al sector agroalimentari, tant a nivell d'empresa, administració pública com entitats socials.

LOCALITZACIÓ GEOGRÀFICA: Múrcia i Andalusia

DIRIGIT A: Persones treballadores del sector agroalimentari, entitats socials i administració pública de Múrcia i Andalusia. Tindran preferència persones que pertanyin a algun dels grups de població següents: joves fins a 35 anys; més grans de 45 anys; immigrants; amb discapacitat; residents d'àrees protegides i zones rurals i dones.

Objectius

L'objectiu del programa és dotar de competències i coneixements persones treballadores del sector agroalimentari, entitats socials i administració pública sobre el seu rol per aconseguir sistemes alimentaris més sostenibles. En específic, formar-les en la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i com reduir-los al llarg de tota la cadena agroalimentària.