Ir o contido principal

Novas

Destacado

ilustración coas bases do premio
03/04/2025
Aberta a XXVII edición do Premio Fertiberia á mellor tese de doutoramento en temas agrarios
Ata o 30 de maio de 2025 está aberta a XXVII edición do Premio Fertiberia á mellor tese de doutoramento en temas agrarios Este galardón, referencia na investigación agraria dende 1996, promove o uso...
cartel de chamada
27/03/2025
Cajamar lanza convocatorias de proxectos innovadores en Water, Agrotech e Foodtech
O programa Cajamar Innova lanza as súas convocatorias 2025 co obxectivo de impulsar o crecemento de startups e proxectos empresariais que desenvolvan solucións tecnolóxicas e sostibles nas áreas de...
Web do servizo Cau da FEGA
20/03/2025
Atención ao cliente do FEGA para facilitar o acceso ás subvencións FEADER
O Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA) dispón dun Centro de Atención ao Usuario (CAU) para ofrecer información e asistencia a aqueles que desexen beneficiarse das axudas financiadas polo Fondo...
O ministro durante a súa comparecencia
19/03/2025
Luis Planas destaca a capacidade innovadora do sector agroalimentario na Estratexia Nacional Alimentaria
O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas, destacou a gran capacidade innovadora do sector agroalimentario español e a importancia da aposta pola tecnoloxía no marco da Estratexia...
Virus para mellorar os cultivos
25/06/2024

Virus para mellorar os cultivos: unha proposta de IBMCP (CSIC-UPV)

Un equipo de investigadores do Instituto de Bioloxía Molecular e Celular Vexetal (IBMCP) e da Universidade Politécnica de Valencia (UPV) publicou un artigo na revista científica 'Nature Reviews...
o logotipo usa green+
22/04/2024

Subvencións-Programa Emplea Verde+ 2024

A Fundación Biodiversidade publica a convocatoria de subvencións Emplea Verde + 2024 para apoiar proxectos (contía por proxecto entre 150.000 e 2 millóns de euros) que promovan a transición ecolóxica...
Logotipo da FEGA
19/04/2024

Informe de condicionalidade de 2023 da FEGA (controis de 2022) dispoñible

Informe que avalía a aplicación da condicionalidade en España a partir dos datos obtidos nos controis realizados en 2022 a partir da información facilitada polas comunidades autónomas, e comunicado á...
edificio do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación
15/04/2024

O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación somete a consulta pública a flexibilización da normativa sobre identificación de animais e veterinarios de granxa

Aberto o prazo para o procedemento de consulta pública para a modificación do Real decreto 787/2023 polo que se regula o sistema de trazabilidade, identificación e rexistro de determinadas especies...
Desafiadores de tecnoloxía alimentaria
10/04/2024

Abre o 4. edición dos CNTA Food Tech Challengers para Startups agroalimentarias

Food (Tech)2 Challengers, un programa de promoción tecnolóxica financiado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) e liderado polo CNTA (Centro Nacional de Tecnoloxía e Seguridade...
Logotipo de ibmcp csic upv
02/04/2024

Identifican un xene que controla a produción de flores e froitos en plantas leguminosas

O estudo Análise de mutantes de chícharos revela o papel conservado de FRUITFULL no control do final da floración e o seu potencial para aumentar o rendemento dirixido por Cristina Fernández do...
Foto do Ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación
16/02/2024

Luis Planas presenta un paquete de medidas “sólido e traballado” que responde ás inquietudes de agricultores e gandeiros

O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas, presentou ás organizacións profesionais agrarias un paquete de medidas , “sólidas e traballadas”, para dar resposta ás inquedanzas de...
Informe ECREA
15/02/2024

Presentación do informe interactivo ECREA 2.0

O Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación presenta a nova versión da ferramenta Estudos de Custos e Ingresos para explotacións agrarias (Ecrea 2.0), deseñada pola Subsecretaría de Agricultura...
Difusión de noticias do CSIC de alimentación e nutrición
15/02/2024

O CSIC loita contra a desinformación sobre alimentación e nutrición

O CSIC combate a desinformación sobre alimentación e nutrición con actividades para centros educativos. O alumnado difundirá nas redes sociais os contidos aprendidos no Instituto de Ciencia e...
Campo de cereal segado
15/02/2024

Máis de 139.000 gandeiros recibirán unha axuda extraordinaria do Estado

Cun importe de 268,7 millóns de euros con cargo aos Orzamentos Xerais do Estado , 139.756 propietarios de explotacións agrarias produtoras de secano, arroz e tomate para a industria beneficiaranse do...
cooperativas agroalimentarias artigo agricultura_rexenerativa
15/02/2024

Que é a agricultura rexenerativa e por que a promove a industria alimentaria?

Artigo de Juan Sagarna, director do departamento de Sostibilidade, Calidade e Innovación das Cooperativas Agroalimentarias de España. Ler máis
directivas de almorzo
15/02/2024

Reforzar as obrigas de información ao consumidor para as "directivas de almorzo"

O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación , Luis Planas, mostrou a súa satisfacción polo acordo alcanzado recentemente pola Comisión Europea, o Parlamento e o Consello da Unión Europea, os...
portada da revista animal
15/02/2024

A cría de vacún española emite un 66% menos de gases de efecto invernadoiro que a media mundial

Nun estudo recente publicado na revista científica Animal , científicos españois da Universidade Politécnica de Valencia conclúen que a cría de vacún emite menos gases de efecto invernadoiro que a...
Logotipo da FEGA
15/02/2024

Resumo nacional do SIGPAC por comunidades autónomas (campaña 2024)

Resumo dos datos de superficie e cerramento desagregados por grupos de usos e por comunidades autónomas , contidos nas bases de datos do Sistema de Información Xeográfica de Parcelas Agrarias de...
O estrés hídrico ameaza a próxima campaña hortícola
07/07/2023

O estrés hídrico ameaza a próxima campaña hortícola

Especialistas da zona evidenciaron nos últimos meses un aumento da condutividade eléctrica nas augas de rega en zonas concretas do sur de España, onde adoitaban manter unha calidade óptima da auga. A...
Imaxe do mundo sobre un bosque
10/10/2022

Os tres puntos máis importantes dunha empresa sostible

Nun mundo e sociedade cada vez máis axitados, a competitividade das grandes empresas xa non só se basea na súa loxística e na calidade dos produtos ou servizos. A sustentabilidade veu a determinar a...
O país
10/10/2022

Que podo facer se a calor queima a miña colleita?

Os gandeiros queren que as altas temperaturas sexan cubertas por pólizas, igual que é o caso das xeadas Os gandeiros estremeños viviron veráns calurosos, pero é probable que a moi poucos lles guste...
Revista Gandería
10/10/2022

Os avances, os cambios e as innovacións serán protagonistas en SEPOR

A 55 Edición de SEPOR 2022 chega cun programa cheo de conferencias, debates e actividades que volverán situar á feira como o centro neurálxico de todo o sector gandeiro, agroalimentario e industrial...
Agrosmart
10/10/2022

Robots cooperativos desenvolvidos para colleitar uvas de mesa

Investigadores do Instituto de Robótica e Informática Industrial (IRI) e da Unidade de Mecanización Agraria (UMA) da UPC traballan con outros centros de investigación e empresas europeas no...
Isabel Bombal, directora xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación.
10/10/2022

Isabel Bombal: A innovación e a dixitalización facilitarán a transición cara a unha agricultura máis sostible

O director xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria do Goberno central asegurou que a innovación e a dixitalización de toda a cadea de valor do sector agroalimentario son...