O CSIC loita contra a desinformación sobre alimentación e nutrición
Descrición
O CSIC combate a desinformación sobre alimentación e nutrición con actividades para centros educativos. O alumnado difundirá nas redes sociais os contidos aprendidos no Instituto de Ciencia e Tecnoloxía da Alimentación e a Nutrición, ICTAN-CSIC .
Durante o curso 2023-2024 , o Instituto de Ciencia e Tecnoloxía da Alimentación e a Nutrición (ICTAN-CSIC) acolle aos estudantes de Bacharelato e Ciclos Formativos da Comunidade de Madrid para que participen no proxecto 'Científicos e divulgadores' .
Os estudantes achéganse ao centro do CSIC para asistir a charlas e obradoiros nos que descobren os últimos avances científicos en alimentación e nutrición e reflexionan sobre a desinformación arredor destes temas. De volta aos seus centros educativos, o alumnado encárgase de difundir os coñecementos adquiridos coa organización de feiras científicas e a creación de infografías e videoclips para redes sociais.
Marta Mesías e María Ángeles Martín, responsables da Unidade de Cultura Científica ICTAN-CSIC , son as impulsoras desta iniciativa, que conta coa colaboración do profesorado da Facultade de Ciencias da Información da Universidade Complutense de Madrid ( UCM ). o persoal científico e técnico do centro.
O proxecto conta co apoio da Fundación Española para a Ciencia e a Tecnoloxía ( FECYT ) - Ministerio de Ciencia, Innovación e Universidades, e conta coa participación do alumnado do Colexio San Gabriel e do Instituto de Educación Secundaria IES Renacimiento .