Ir o contido principal

Isabel Bombal: A innovación e a dixitalización facilitarán a transición cara a unha agricultura máis sostible

Data de publicación: 10/10/2022
Localización: Zaragoza

Descrición

O director xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria do Goberno central asegurou que a innovación e a dixitalización de toda a cadea de valor do sector agroalimentario son instrumentos fundamentais para promover a competitividade, a sustentabilidade e a trazabilidade.

Durante a súa intervención na inauguración do VIII Foro Nacional de Desenvolvemento Rural, que se celebra no marco da 42a edición da Feira Internacional de Maquinaria Agrícola (FIMA), na Feira de Zaragoza, Isabel Bombal destacou que a modernización e a incorporación de tecnoloxía e dixital As innovacións na produción agroalimentaria permitirán a necesaria transición cara a unha agricultura e unha gandería máis sostibles e eficientes , en liña coas recomendacións do novo Pacto Verde da UE e a súa estratexia da granxa á mesa, informou o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación nunha prensa. liberar.

O director xeral mencionou o gasto destinado á innovación no sector agroalimentario, 845 millóns de euros en 2020, cunha evolución crecente nos últimos anos debido ao interese por este ámbito dentro das políticas europeas e nacionais de I+D+i (Horizonte 2020). /Horizonte Europa), na nova Política Agraria Común (PAC) e nos plans de recuperación.

Novas relacionadas