Ir o contido principal
Permanente

Tecnoloxía de iogures e leites fermentados

Modalidade: Mesturado
Comunidade Autónoma: Castilla y León
Provincia: Zamora
Localización: Mañanas > Seminario de San Atilano. Pza. del Seminario, 2. Zamora. Tardes > Obrador en el Instituto Alfonso IX. Edificio Ciclos. Ctra. De la Aldehuela, s/n. Zamora

Descrición

Dirixido a...
  • Profesionais da industria láctea e todas aquelas persoas interesadas en adquirir coñecementos relacionados coa tecnoloxía e a produción de iogures e leites fermentados.

Obxectivos
  • Comprender as características fisicoquímicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analizar os procedementos de fabricación, relacionando as operacións necesarias, os produtos de entrada e saída e os medios empregados.
  • Realizar operacións de preparación, multiplicación e mantemento dos cultivos, a súa inoculación e o control da fermentación, acadando a calidade e a hixiene requiridas.
  • Analizar e sistematizar as técnicas de mostraxe e análise fisicoquímica e organoléptica para a verificación da calidade e os parámetros establecidos en leites fermentados e iogures.
  • Proporcionar información actualizada sobre a lexislación aplicable, o etiquetado e as tendencias do mercado para a correcta comercialización e venda destes produtos.

REXISTRO

Próximos Cursos