Permanente
Tecnoloxía de iogures e leites fermentados
Modalidade:
Mesturado
Comunidade Autónoma:
Castilla y León
Provincia:
Zamora
Localización:
Mañanas > Seminario de San Atilano. Pza. del Seminario, 2. Zamora. Tardes > Obrador en el Instituto Alfonso IX. Edificio Ciclos. Ctra. De la Aldehuela, s/n. Zamora
Todos os detalles:
https://eilza.es/curso/tecnologia-de-los...
Descrición
Dirixido a...
- Profesionais da industria láctea e todas aquelas persoas interesadas en adquirir coñecementos relacionados coa tecnoloxía e a produción de iogures e leites fermentados.
Obxectivos
- Comprender as características fisicoquímicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analizar os procedementos de fabricación, relacionando as operacións necesarias, os produtos de entrada e saída e os medios empregados.
- Realizar operacións de preparación, multiplicación e mantemento dos cultivos, a súa inoculación e o control da fermentación, acadando a calidade e a hixiene requiridas.
- Analizar e sistematizar as técnicas de mostraxe e análise fisicoquímica e organoléptica para a verificación da calidade e os parámetros establecidos en leites fermentados e iogures.
- Proporcionar información actualizada sobre a lexislación aplicable, o etiquetado e as tendencias do mercado para a correcta comercialización e venda destes produtos.