GO UBAVIDA esperta a curiosidade científica na Noite Europea dos Investigadores en Madrid
Descrición
O grupo de traballo de UBAVIDA participou na 16ª Noite Europea dos Investigadores en Madrid , un evento de referencia que reúne a máis de 460 cidades europeas para celebrar a ciencia e a innovación . O evento tivo lugar no Espazo Fundación Telefónica de Madrid, onde investigadores do CIAL (CSIC-UAM) se uniron a outros centros do campus de Cantoblanco nunha gran feira científica, obradoiros especializados e un concurso de talentos que tivo unha gran acollida entre o público.
O grupo de Microbioma, Alimentación e Saúde do CIAL abordou cuestións clave relativas ao futuro do viño e a súa relación co cambio climático , explicando como o aumento das temperaturas e a acumulación de azucre nas vides inflúen directamente no contido alcohólico . Destacaron o papel de UBAVIDA no desenvolvemento de prácticas agrícolas innovadoras e sostibles destinadas a obter uvas con concentracións de azucre máis baixas e producir viños con menos alcol, sen comprometer a calidade sensorial .
Durante o evento, os investigadores mostraron parte do seu traballo sobre a caracterización de compostos bioactivos e o estudo do seu comportamento na microbiota humana mediante o Simulador Gastrointestinal Dinámico (SIMGI) , unha infraestrutura pioneira que permite a reprodución da función do tracto dixestivo . Ademais, os asistentes puideron degustar viños sen alcol producidos por Bodega Win Sin Alcohol , destacando o avance dun proxecto que combina investigación, sustentabilidade e saúde.