
Grupo Operativo SOSTVAC: Avaliación da sustentabilidade do sistema nacional de produción de vacún de carne
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 311.553,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://ctaex.com/transferencia-tecnologica/GOS-sostvac
Descrición
Sostvac mostrará datos reais de emisións de gases de efecto invernadoiro, adaptados ao sistema de produción de vacún español con toda a súa casuística (aspectos meteorolóxicos, razas animais, idades, ración, etc.) nun gran número de explotacións e engraxes diferenciadas, e poderá avaliar as diferenzas e puntos que cómpre modificar nas ferramentas e sistemas preditivos actuais e verificar que as medidas e os sistemas oficiais propoñan, así, se contribúan a manter as medidas adecuadas sector.
Obxectivos
- Definir, deseñar e redactar o proxecto de avaliación da sustentabilidade do sistema nacional de produción de vacún de carne. O obxectivo deste proxecto é establecer e avaliar as emisións reais de GEI dos dous piares básicos da gandería de carne española: extensivo (vacas nutrices) e intensivo (engorde de tenreiros).
Información de contacto
- Coordinador/Denominación da entidade: El encinar de humienta SA
- Correo electrónico coordinador/entidade: lvillard@encinarsa.com
Beneficiarios
- El encinar de humienta S.A
Subcontratado
- Centro Tecnológico Agroalimentario “Extremadura” (Ctaex)
- Fundación Global Nature
- la Asociación Española de Productores de Vacuno de Carne (Asoprovac)
- OSI Food Solutions Spain
- Universidad Politécnica de Madrid (UPM)