Ir o contido principal
Logo GO Sostvac

Grupo Operativo SOSTVAC: Avaliación da sustentabilidade do sistema nacional de produción de vacún de carne

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 311.553,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://ctaex.com/transferencia-tecnologica/GOS-sostvac
Descrición

Sostvac mostrará datos reais de emisións de gases de efecto invernadoiro, adaptados ao sistema de produción de vacún español con toda a súa casuística (aspectos meteorolóxicos, razas animais, idades, ración, etc.) nun gran número de explotacións e engraxes diferenciadas, e poderá avaliar as diferenzas e puntos que cómpre modificar nas ferramentas e sistemas preditivos actuais e verificar que as medidas e os sistemas oficiais propoñan, así, se contribúan a manter as medidas adecuadas sector.

Obxectivos
  • Definir, deseñar e redactar o proxecto de avaliación da sustentabilidade do sistema nacional de produción de vacún de carne. O obxectivo deste proxecto é establecer e avaliar as emisións reais de GEI dos dous piares básicos da gandería de carne española: extensivo (vacas nutrices) e intensivo (engorde de tenreiros).
Información de contacto
  • Coordinador/Denominación da entidade: El encinar de humienta SA
  • Correo electrónico coordinador/entidade: lvillard@encinarsa.com
Beneficiarios
  • El encinar de humienta S.A
Subcontratado
  • Centro Tecnológico Agroalimentario “Extremadura” (Ctaex)
  • Fundación Global Nature
  • la Asociación Española de Productores de Vacuno de Carne (Asoprovac)
  • OSI Food Solutions Spain
  • Universidad Politécnica de Madrid (UPM)