Grupo Operativo SENSOLIVE-OIL: Análise instrumental que complementa o panel de probas
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 9.900.193,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Cataluña; Extremadura; Madrid, Comunidad de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
O Grupo Operativo SENSOLIVE_OIL nace para facilitar a transferencia da innovación ao sector a través do proxecto posto en marcha hai sete anos pola Organización Interprofesional do Aceite de Oliva Español, a Xunta de España e a Xunta de Andalucía para buscar novas tecnoloxías que complementen a proba de panel para a clasificación comercial dos aceites de oliva virxe. Un método instrumental robusto e facilmente estandarizable que calquera empresa pode implementar. Todos estes anos de traballo permitiron ao Campus de Excelencia Agroalimentario Internacional ceiA3, aos grupos de investigación da Universidade de Córdoba e da Universidade de Granada identificar tecnoloxías moi prometedoras e desenvolver modelos que, a partir de sinais instrumentais, axuden na clasificación dos aceites de oliva virxes: cromatografía de gases combinada con espectrometría de masas e cromatografía de gases xunto coa espectrometría de mobilidade iónica.
As actividades que leva a cabo son:
- Implementar tecnoloxías a nivel empresarial.
- Validación oficial do mesmo.
- Reforzar o papel das organizacións interprofesionais así como doutras asociacións de produtores.
Este Grupo de Traballo propón un proxecto para mellorar a competitividade dos produtores apoiando sistemas de control de calidade, complementando o método analítico, Panel Test, en aceites de oliva virxes mediante tecnoloxías instrumentais. Todo iso co obxectivo de xerar valor engadido no aceite de oliva.
- Coordinador/a nome da entidade: Org. Interprofesional do aceite de oliva español
- Correo electrónico coordinador/entidade: t.perez@interprofesionaldelaceitedeoliva.com
- Organización Interprofesional del Aceite de Oliva Español
- Campus de Excelencia Internacional Agroalimentario (ceiA3)
- Universidad de Granada
- Dcoop
- Sovena
- Deoleo