Grupo Operativo: Mellora dos sistemas de produción e envasado dos Pementos do Couto
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2016
- Orzamento asignado 6.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Este Grupo de Traballo busca caracterizar o pemento do Couto desde unha perspectiva agronómica, de xeito que modificando aspectos relacionados coa fertilización e o rego se poidan modificar os niveis de antioxidantes presentes, aumentando así a súa vida útil como produto fresco de corte.
Para conseguilo proponse: un estudo dos sistemas de produción do pemento do Couto, modificando as condicións de fertilización; Estudo de tecnoloxías clásicas para mellorar a vida útil dos pementos do Couto, como modificar a proporción de gases na MA, utilizando películas antimicrobianas que interactúan coa actividade respiratoria dos pementos; Estudo de novas tecnoloxías e alternativas á desinfección convencional con cloro para a desinfección de vexetais recién cortados.
- Coordinador/a denominación da entidade: Unión Cooperativa AGACA
- Correo electrónico coordinador/entidade: agaca@agaca.coop
- Unión de cooperativas AGACA