Ir o contido principal

Grupo Operativo: Mellora dos sistemas de produción e envasado dos Pementos do Couto

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2016
  • Orzamento asignado 6.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Galicia
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Este Grupo de Traballo busca caracterizar o pemento do Couto desde unha perspectiva agronómica, de xeito que modificando aspectos relacionados coa fertilización e o rego se poidan modificar os niveis de antioxidantes presentes, aumentando así a súa vida útil como produto fresco de corte.

Obxectivos

Para conseguilo proponse: un estudo dos sistemas de produción do pemento do Couto, modificando as condicións de fertilización; Estudo de tecnoloxías clásicas para mellorar a vida útil dos pementos do Couto, como modificar a proporción de gases na MA, utilizando películas antimicrobianas que interactúan coa actividade respiratoria dos pementos; Estudo de novas tecnoloxías e alternativas á desinfección convencional con cloro para a desinfección de vexetais recién cortados.

Información de contacto
  • Coordinador/a denominación da entidade: Unión Cooperativa AGACA
  • Correo electrónico coordinador/entidade: agaca@agaca.coop
Beneficiarios
  • Unión de cooperativas AGACA