Ir o contido principal

Mellora dos sistemas de produción e envasado do Pemento do Couto

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2016
  • Orzamento asignado 6.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Galicia
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Este Grupo Operativo busca caracterizar o pemento do Couto desde o punto de vista agronómico, de xeito que modificando aspectos relacionados coa fertilización e o rego, se poidan modificar os niveis de antioxidantes presentes e así aumentar a súa vida útil como produtos frescos.

Para conseguilo proponse: un estudo dos sistemas de produción do pemento do Couto, modificando as condicións do abono; estudo de tecnoloxías clásicas para mellorar a vida útil do pemento do Couto, como modificar a proporción de gases na MA, uso de películas antimicrobianas que interactúan coa actividade respiratoria dos pementos; estudo de novas tecnoloxías e alternativas á desinfección convencional con cloro para a desinfección de vexetais recién cortados.

Información de contacto
agaca@agaca.coop