Mellora do proceso de posta en froito na maceira para aumentar a produción nas explotacións
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Este Grupo Operativo trata de mellorar o proceso de cuñada na elaboración de mazás de sidra para garantir unha alta produción.
Este proceso vese afectado polas condicións de desenvolvemento da floración, a regulación hormonal, as condicións meteorolóxicas durante o proceso, o vigor do bouquet de froitas, as pragas e o estado nutricional da planta. A iniciativa trata sobre a proba de aditivos para maceiras, que inflúen preferentemente no seu estado nutricional para conseguir unha garantía de cuallada, bo crecemento do froito e unha calidade sobresaliente para a elaboración.
Determinarase: a cantidade e proporción de fósforo e nitróxeno axustada para o froito sen afectar negativamente ao seu crecemento; a dose de potasio, que con concentracións foliares superiores ás óptimas mellora o tamaño do froito sen prexudicar a súa calidade; o papel do magnesio, do que depende a partición dos fotoasimilados que deben chegar ao froito para engordalo; a achega do boro para mellorar a frutificación e a redución da caída prematura de froitos novos e a mellora da calidade da mazá e o fraccionamento da fertilización para desenvolver o tamaño do froito en lotes de achegas específicas.