Sagarrondoan fruta-ezartzeko prozesua hobetzea baserrietako ekoizpena handitzeko
- Mota Grupo operativo
- Exekuzioa 2017
- Esleitutako Aurrekontua 5.000,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Galicia
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Talde Operatibo hau sagardo-sagarra ekoizteko fruitu-kuatze-prozesua hobetzen saiatzen da, ekoizpen handia bermatzeko.
Prozesu honek loreen garapenaren baldintzek, erregulazio hormonalek, prozesuan zehar eguraldiaren baldintzek, fruitu sortaren indarrak, izurriteek eta landarearen nutrizio egoerak eragiten dute. Ekimena sagarrondoentzako gehigarriak probatzea da, hobe da haien nutrizio-egoeran eragina izan dezaten fruitu kuotan, fruituen hazkuntza ona eta prozesatzeko kalitate bikaina lortzeko.
Honako hauek zehaztuko dira: fruituarentzat egokitutako fosforo- eta nitrogeno-kopurua eta proportzioa hazkuntzan eragin negatiborik gabe; potasio-dosia, hosto-kontzentrazio optimoa baino handiagoarekin fruituaren tamaina hobetzen du bere kalitateari kalterik egin gabe; magnesioaren eginkizuna, zeinaren araberakoa baita frutara gizentzeko heldu behar diren fotoasimilatuen zatiketa; boroaren ekarpena fruitua hobetzeko eta fruitu gazteen erorketa goiztiarra murrizteko eta sagarraren kalitatearen hobekuntza eta ernalketaren zatiketa fruituaren tamaina ekarpen zehatzen loteetan garatzeko.