Skip to main content

Millora del procés de quallat a la pomera per a l'increment de producció a les explotacions

  • Tipus Grupo operativo
  • Execució 2017
  • Pressupost assignat 5.000,00 €
  • Àmbit Autonómico
  • Comunitat Autònoma Galicia
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció

Aquest Grup Operatiu intenta millorar el procés de quallat del fruit en la producció de pomes de sidra per garantir l'alta producció.

Aquest procés està afectat per les condicions de desenvolupament de la floració, la regulació hormonal, les condicions meteorològiques durant el procés, el vigor del ram fructífer, les plagues i estat nutricional de la planta. La iniciativa versa sobre la prova d'additius per a les pomeres, que influeixin preferentment en l'estat nutricional per aconseguir una garantia en el quallat, un bon creixement del fruit i una qualitat destacada per a la transformació.

S'ha de determinar: la quantitat i la proporció de fòsfor i nitrogen ajustats per al fruit sense que n'afecti negativament el creixement; la dosi de potassi, que amb concentracions foliars superiors a l'òptima milloren la mida del fruit sense detriment de la qualitat; el paper del magnesi, del qual depèn la partició de fotoassimilats que han d'arribar al fruit per engreixar-lo; l'aportació de bor per millorar la fructificació i la reducció de la caiguda prematura de les fruites joves i la millora de la qualitat de la poma i el fraccionament de la fertilització per desenvolupar la mida del fruit en trocs d'aportacions puntuals.

Informació de contacte
miguelcamarinas@hotmail.com