Elaboració de vinagres experimentals varietat mencía
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2017
- Pressupost assignat 4.800,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Galicia
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Aquest Grup Operatiu té com a objectiu el desenvolupament de nous productes agroalimentaris per fer més sostenibles i competitius els productes agrícoles, en aquest cas els procedents del raïm; .Es pretén obtenir un nou producte agroalimentari de vinagres a partir de vins de la varietat d'uns raïms negres més coneguts a Galícia, el raïm mencía.
Per fer-ho, es faran els màxims estudis i proves per, així, buscar la manera de fer vinagres de gran qualitat amb productes de la terra. s'escolliran vinagres de qualitat que puguin competir al mercat i es farà un protocol d'elaboració.
Igualment s'assessoraran persones dins de la comunitat que estiguin interessades a dur a terme amb el vi elaborat vinagres de qualitat, així com s'intentarà redactar una normativa que reguli aquesta elaboració dins de la comunitat autònoma.