Grupo Operativo: Avaliación tecnolóxica para o tratamento eficiente e sostible de augas residuais no sector da anchoa
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2016
- Orzamento asignado 19.950,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
A elevada condutividade asociada á presenza de sales nas augas residuais xeradas nas industrias alimentarias supón un reto que complica o proceso de tratamento e pode ter un importante impacto no medio ambiente.
Por este motivo, creouse un Grupo Operativo para realizar unha avaliación tecnolóxica para o tratamento de augas residuais do sector da anchoa e propoñer un proxecto piloto innovador.
O seu obxectivo principal é a implantación de estratexias e solucións innovadoras relacionadas coa xestión integral do ciclo da auga na industria conserveira, baseadas en parámetros de calidade, eficiencia e custo. Con isto preténdese optimizar o proceso produtivo e conseguir unha xestión máis sostible da auga, reducindo o impacto ambiental do proceso produtivo da anchoa e doutros sectores que se enfrontan ao mesmo problema de xeración de salmoira.
- Coordinador/denominación entidade: Anxoves de L'Escala SA
- Correo electrónico coordinador/entidade: info@anxovesdescala.es
- Anxoves de L'Escala S.A