Avaliación tecnolóxica para o tratamento eficiente e sostible de augas residuais no sector da anchoa
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2016
- Orzamento asignado 19.950,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
A elevada condutividade asociada á presenza de sales nas augas residuais xeradas nas industrias do sector alimentario supón un reto que dificulta o proceso de tratamento e pode xerar un gran impacto no medio ambiente.
Por este motivo, creouse un Grupo Operativo que realizou unha avaliación tecnolóxica para o tratamento de augas residuais do sector da anchoa e propuxo un proxecto piloto innovador que ten como obxectivo principal a implantación de estratexias e solucións innovadoras vinculadas á xestión integral de o ciclo da auga do sector industrial conserveiro, desde a perspectiva de parámetros de calidade, eficiencia e custo, co fin de optimizar o proceso produtivo e obter unha xestión máis sostible da auga, reducindo o impacto ambiental do proceso produtivo do sector. anchoa e outros sectores identificados co mesmo problema de xeración de salmoira.
A implantación de estratexias e solucións innovadoras vinculadas á xestión integral do ciclo da auga do sector industrial conserveiro, dende a perspectiva de parámetros de calidade, eficiencia e custo, co fin de optimizar o proceso produtivo e obter unha xestión máis sostible da auga reducindo o impacto sobre o medio ambiente do proceso produtivo do sector da anchoa e doutros sectores identificados co mesmo problema de xeración de salmoira.