Ir o contido principal

Task Force: Innovacións nos tratamentos post-colleita contra os gorgojos do arroz e das leguminosas

Descrición

O proxecto pretende dar un paso importante para reducir o risco de desenvolvemento de insectos no arroz post-colleita mediante o uso dunha tecnoloxía física que non deixa residuos.

A tecnoloxía que se vai desenvolver baséase na aplicación industrial do quecemento dieléctrico para eliminar pragas de insectos en cereais e/ou outros grans. O quecemento dieléctrico eleva a temperatura máis facilmente nas larvas de insectos que se desenvolven no interior dos grans.

Isto permite eliminar as pragas sen alterar as propiedades do gran, cun consumo enerxético moderado, e evitando así a prevalencia de pesticidas no produto final.

Obxectivos
  • Validar os sistemas de reprodución dos insectos de interese (Sitophilus oryzae, Oryzaephilus surinamensis e Tribolium confusum) para obter un número suficiente de ovos, larvas e adultos para avaliar a eficacia dos tratamentos.
  • Valoración do grao de infestación nos produtos para definir as intensidades de tratamento necesarias para garantir a estabilidade do produto.
  • Realizar probas preliminares de destrución de insectos por microondas e construír modelos matemáticos para predicir o efecto das microondas na supervivencia das tres especies de interese.
  • Realizar probas de eliminación de insectos no prototipo piloto de radiofrecuencia para determinar a eficacia, incluíndo probas de penetración do tratamento, e construír modelos matemáticos para predicir o efecto das microondas na supervivencia das tres especies de interese.
  • Avaliación fisicoquímica e sensorial dos cambios que os tratamentos con radiofrecuencia poden producir no arroz.
  • Definir as especificacións e requisitos técnicos que deben cumprir os equipos de RF a desenvolver.
  • Difundir os resultados e elaborar propostas de explotación da tecnoloxía e produtos desenvolvidos.
Información de contacto
  • Coordinador/denominación entidade: Arrossaires del Delta de L'Ebre Sección de Crédito SCCL
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: cfo@nomenfoods.com
Beneficiarios
  • NOMEN FOODS, SL