Ir o contido principal

Innovación, posta en valor e promoción da carne de vacún e boi en Cantabria

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 68.803,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Cantabria
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
  • Coa creación deste Grupo Operativo preténdese formar un grupo capaz de desenvolver e establecer as condicións para mellorar o acabado do gando maior destinado á carne, favorecendo o engorde de vacas e bois, para que non se perda este potencial, senón máis actividade comercial na comarca e os produtos de maior valor engadido obtéñense dos animais das explotacións de Cantabria.
  • Identificar sistemas de carne de vacún que renden rendible o acabado de animais en explotacións de Cantabria, aumentando a fixación de poboacións e mantendo a biodiversidade mediante a optimización dos recursos propios.
  • Deseñar un estándar de calidade para o vacún maior, que permita a protección desta carne na figura de calidade CC (Calidade Controlada).
  • Difundir entre os comerciantes e consumidores de Cantabria as características da carne de vacún obtida en Cantabria.
  • Crear unha canle de comunicación entre produtores, empresarios do sector cárnico e consumidores relacionados co Proxecto Innovador.
Información de contacto
gescanorsa@gescanorsa.com