Innovación, posta en valor e promoción da carne de vacún e boi en Cantabria
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 68.803,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cantabria
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
- Coa creación deste Grupo Operativo preténdese formar un grupo capaz de desenvolver e establecer as condicións para mellorar o acabado do gando maior destinado á carne, favorecendo o engorde de vacas e bois, para que non se perda este potencial, senón máis actividade comercial na comarca e os produtos de maior valor engadido obtéñense dos animais das explotacións de Cantabria.
- Identificar sistemas de carne de vacún que renden rendible o acabado de animais en explotacións de Cantabria, aumentando a fixación de poboacións e mantendo a biodiversidade mediante a optimización dos recursos propios.
- Deseñar un estándar de calidade para o vacún maior, que permita a protección desta carne na figura de calidade CC (Calidade Controlada).
- Difundir entre os comerciantes e consumidores de Cantabria as características da carne de vacún obtida en Cantabria.
- Crear unha canle de comunicación entre produtores, empresarios do sector cárnico e consumidores relacionados co Proxecto Innovador.
Información de contacto
gescanorsa@gescanorsa.com