Ir o contido principal

Grupo Operativo: Innovación, posta en valor e promoción da carne de vacún e boi en Cantabria

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 68.803,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Cantabria
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

A creación deste Grupo Operativo ten como obxectivo desenvolver e establecer as condicións para mellorar o acabado do gando vacún de maior idade para o vacún, favorecendo o engorde de vacas e bois, para manter este potencial, xerar unha maior actividade comercial na comarca, e obter produtos de maior valor engadido a partir de animais procedentes das explotacións cantábricas.

Identificar sistemas de cría de gando vacún que permitan rendibilizar os animais de acabado nas explotacións de Cantabria, incrementando a retención de poboación e mantendo a biodiversidade optimizando os seus propios recursos.

Deseñar un estándar de calidade para a carne de vacún que permita clasificar esta carne como CC (Calidade Controlada).

Difundir as características da carne de vacún do Cantábrico entre os comerciantes e consumidores.

Crear unha canle de comunicación entre produtores, empresarios da industria cárnica e consumidores relacionados co Proxecto Innovador.

Información de contacto
  • Denominación do coordinador/entidade: Northern Meat Management SA
  • Correo electrónico coordinador/entidade: gescanorsa@gescanorsa.com
Beneficiarios
  • Gestión carnica del norte S.A