Grupo Operativo: Innovación, posta en valor e promoción da carne de vacún e boi en Cantabria
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 68.803,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cantabria
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
A creación deste Grupo Operativo ten como obxectivo desenvolver e establecer as condicións para mellorar o acabado do gando vacún de maior idade para o vacún, favorecendo o engorde de vacas e bois, para manter este potencial, xerar unha maior actividade comercial na comarca, e obter produtos de maior valor engadido a partir de animais procedentes das explotacións cantábricas.
Identificar sistemas de cría de gando vacún que permitan rendibilizar os animais de acabado nas explotacións de Cantabria, incrementando a retención de poboación e mantendo a biodiversidade optimizando os seus propios recursos.
Deseñar un estándar de calidade para a carne de vacún que permita clasificar esta carne como CC (Calidade Controlada).
Difundir as características da carne de vacún do Cantábrico entre os comerciantes e consumidores.
Crear unha canle de comunicación entre produtores, empresarios da industria cárnica e consumidores relacionados co Proxecto Innovador.
- Denominación do coordinador/entidade: Northern Meat Management SA
- Correo electrónico coordinador/entidade: gescanorsa@gescanorsa.com
- Gestión carnica del norte S.A