Ir o contido principal

Grupo Operativo: Puros Pirineos no teu prato

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017 -2020
  • Orzamento asignado 4.320,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Aragón
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Este Grupo Operativo é a mellora do aproveitamento dos recursos naturais (razas autóctonas e recursos de pastoreo).

Para tal fin, potenciaranse como complemento da renda as explotacións con razas autóctonas e actividades agroalimentarias. Tamén pretende apoiar a consolidación da gandería tradicional como xeradora de paisaxe e de biodiversidade, así como o desenvolvemento de novos produtos baseados en produtos artesanais e tradicionais que se poidan achegar a novos nichos de mercado.

Por último, prodúcese o lanzamento de novos produtos de quinta gama.

Obxectivos
  • OBXECTIVO 1: Apoiar a consolidación da gandería tradicional como xeradora de paisaxe e biodiversidade.
  • OBXECTIVO 2: Analizar e desenvolver a actividade agroalimentaria na procura de ingresos complementarios e como estratexia de supervivencia das razas locais: Ansotana, Xisqueta e Churra Tensina.
  • OBXECTIVO 3: Desenvolvemento, estudo, produción e difusión de novos produtos a base de ovino e exploración da denominada GAMA V
Información de contacto
  • Coordinador/denominación entidade: Asociación de Criadores de Ovino Ansotano
  • Correo electrónico coordinador/entidade: j.boscolo@colvet.es | acoan@colvet.es
Beneficiarios
  • ACOAN: Asociación de Criadores de Ovino Ansotano
  • ATURA: Asociación de Criadores de Ganado Ovino de Raza Churra Tensina
  • ARACOXI: Asociación Aragonesa de Criadores de Ganado Ovino de Raza Xisqueta