Transformación de excedentes de produtos hortícolas en alimentos derivados saudables
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 466.491,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
O sector hortofrutícola afronta o problema de que a produción presenta momentos de máxima oferta de produto, nos que só existe un mercado de produtos frescos de categoría extra, e tamén cun prezo baixo por exceso de oferta.
Proponse o desenvolvemento de produtos transformados a partir de excedentes de produtos hortícolas frescos, de forma que por unha banda se lle dea saída comercial ao produto hortícola que non sexa absorbido polo mercado e, por outra banda, a produción de alimentos transformados con maior valor engadido. proposta , mediante a aplicación de tecnoloxías de transformación propias da empresa conserveira de froitas e hortalizas, e aplicando tecnoloxías innovadoras de conservación e características doutros sectores de produción de alimentos (como o cárnico), que permitan optimizar a calidade sensorial e nutricional do produto desenvolvido.
Para tal fin, proponse desenvolver unha innovadora crema vexetal, cuxo ingrediente base sexa o pepino (Cucumis sativus), e cunhas características sensoriais e nutricionais óptimas.
O Grupo Operativo, con este proxecto, aliñaríase cos obxectivos da AEI contribuíndo ao abastecemento estable e sostible de alimentos, dirixindo os excedentes á produción de produtos transformados, acurtando a distancia entre a oferta científica e as necesidades do sector agrario e agroalimentario. alimentaria, xa que as tecnoloxías serán transferidas dun sector a outro.