Grupo Operativo: Transformación de produtos hortofrutícolas excedentes en alimentos derivados saudables
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 466.491,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
O sector hortofrutícola enfróntase ao problema das épocas punta de produción, cando só existe un mercado de produtos frescos de calidade premium, e a un prezo baixo debido ao exceso de oferta.
Proponse o desenvolvemento de produtos transformados a partir de excedentes de produtos hortícolas frescos, de xeito que, por unha banda, se ofreza unha saída comercial aos produtos hortícolas non absorbidos polo mercado, e, por outra banda, proponse a produción de alimentos procesados de maior valor engadido, mediante a aplicación de tecnoloxías de transformación propias da empresa de conservas de froitas e hortalizas, e a aplicación de tecnoloxías innovadoras e características de conservación, que permiten a produción de produtos alimentarios e optimizados de calidade, tanto sensorial como nutricional .
Con este proxecto, o Grupo Operativo aliñaríase cos obxectivos da AEI contribuíndo a un abastecemento alimentario estable e sostible, dirixindo os excedentes á produción de produtos transformados, superando a brecha entre a experiencia científica e as necesidades dos sectores agrícola e alimentario, xa que as tecnoloxías serán transferidas dun sector a outro.
- Proporcionar unha saída comercial aos produtos hortícolas que o mercado non pode absorber.
- Aplicación das tecnoloxías de transformación propias da empresa conserveira de froitas e hortalizas, aplicando tecnoloxías innovadoras de conservación.
- Innovadora crema vexetal a base de pepino (Cucumis sativus) cunhas características sensoriais e nutricionais óptimas.
- Coordinador/Denominación da entidade: Fundación Tecnova.
- Correo electrónico coordinador/entidade: mcgalera@fundaciontecnova.com
- Fundación para las tecnologías auxiliares de la agricultura (Fundación Tecnova)