Baratze-produktu soberanak elikagai eratorri osasuntsu bihurtzea
- Mota Grupo operativo
- Exekuzioa 2017
- Esleitutako Aurrekontua 466.491,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Andalucía
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Fruta eta barazkien sektoreak arazoari aurre egiten dio ekoizpenak produktuen hornikuntza maximoko uneak aurkezten dituelako, zeinetan aparteko kategoriako produktu freskoentzako merkatua baino ez dagoen, eta gainera prezio baxuarekin, gehiegizko eskaintzagatik.
Baratze-produktu fresko soberanetatik eraldatutako produktuak garatzea proposatzen da, alde batetik merkatuak xurgatzen ez duen baratze-produktuari irteera komertziala eman dadin, eta, bestetik, balio erantsi handiagoa duten elikagai eraldatuen ekoizpena. proposatutakoa, fruta eta barazkien kontserba-enpresen ohiko prozesatze-teknologiak aplikatuz, eta elikagaiak ekoizteko beste sektore batzuen kontserbazio-teknologia eta ezaugarri berritzaileak aplikatuz (hala nola, haragia), garatutako produktuaren kalitate sentsorial eta nutrizionala optimizatzea ahalbidetzen dutenak.
Horretarako, landare krema berritzaile bat garatzea proposatzen da, zeinaren oinarrizko osagaia pepinoa (Cucumis sativus) duen, eta zentzumen- eta nutrizio-ezaugarri optimoekin.
Talde Eragileak, proiektu honekin, AEIren helburuekin bat egingo luke, elikagaien hornikuntza egonkor eta iraunkorrari lagunduz, soberakinak produktu eraldatuen ekoizpenera bideratuz, eskaintza zientifikoaren eta nekazaritzako eta nekazaritzako beharren arteko distantzia laburtuz. elikadura, teknologiak sektore batetik bestera pasatuko baitira.