Skip to main content

Grup Operatiu: Transformació d'excedents de productes hortofructícoles en aliments saludables derivats

  • Tipus Grup operatiu
  • Execució 2017
  • Pressupost assignat 466.491,00 €
  • Àmbit Autonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció

El sector hortofructícola es troba amb la problemàtica que la producció presenta moments de màxima oferta de producte, en què només hi ha mercat per al producte fresc de categoria extra, ia més amb un preu baix degut a la sobreoferta.

Es proposa el desenvolupament de productes transformats a partir dels excedents de producte hortícola fresc, de manera que per una banda es doni sortida comercial al producte hortícola que no absorbeix el mercat, i de l'altra es proposi l'elaboració d'aliment transformat de major valor afegit, mitjançant l'aplicació de tecnologies de processament pròpies de l'empresa hortofructícola conservera, i aplicant tecnologies de conservació. itzar la qualitat sensorial i nutricional del producte desenvolupat.

El Grup Operatiu, amb aquest projecte s'alinearia amb els objectius de l'AEI en contribuir a l'abastament estable i sostenible d'aliments, dirigint els excedents cap a la producció de productes transformats, escurçant la distància entre l'oferta científica i les necessitats dels sectors agraris i alimentaris, ja que es traslladaran tecnologies d'un sector a l'altre.

Objectius
  • Donar sortida comercial al producte hortícola que no absorbeix el mercat.
  • Aplicació de tecnologies de processament pròpies de l'empresa hortofructícola conservera aplicant tecnologies de conservació innovadores.
Resultats
  • Crema vegetal innovadora l'ingredient base de la qual sigui el cogombre (Cucumis sativus) amb òptimes característiques sensorials i nutricionals.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Fundació per a les tecnologies auxiliars de l'agricultura (Fundació Tecnova)
  • Email coordinador/entitat: mcgalera@fundaciontecnova.com
Beneficiaris
  • Fundación para las tecnologías auxiliares de la agricultura (Fundación Tecnova)