Transformació d'excedents de productes hortofructícoles en aliments saludables derivats
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2017
- Pressupost assignat 466.491,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
El sector hortofructícola es troba amb la problemàtica que la producció presenta moments de màxima oferta de producte, en què només hi ha mercat per al producte fresc de categoria extra, ia més amb un preu baix a causa de la sobreoferta.
Es proposa el desenvolupament de productes transformats a partir dels excedents de producte hortícola fresc, de manera que per una banda es doni sortida comercial al producte hortícola que no absorbeix el mercat, i de l'altra es proposi l'elaboració d'aliment transformat de més valor afegit , mitjançant l'aplicació de tecnologies de processament pròpies de l'empresa hortofructícola conservera, i aplicant tecnologies de conservació innovadores i característiques d'altres sectors de producció d'aliments (com el carnic), que permetin optimitzar la qualitat sensorial i nutricional del producte desenvolupat.
Per a això, es proposa desenvolupar una crema vegetal innovadora, l'ingredient base de la qual sigui el cogombre (Cucumis sativus), i amb òptimes característiques sensorials i nutricionals.
El Grup Operatiu, amb aquest projecte s'alinearia amb els objectius de l'AEI en contribuir al proveïment estable i sostenible d'aliments, dirigint els excedents cap a la producció de productes transformats, escurçant la distància entre l'oferta científica i les necessitats dels sectors agraris i alimentaris, ja que es traslladaran tecnologies d'un sector a l'altre.