Introdución de novos tipos de fabas para o consumidor
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 3.200,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Obxectivos
Os obxectivos principais do Grupo Operativo proposto son a realización de proxectos conxuntos que contribúan á consecución dos obxectivos da AEI. Os proxectos a desenvolver presentan aspectos innovadores tanto para a cadea de produción como para a cadea comercial.
- Innovación na cadea comercial: Desenvolver un Proxecto de Innovación de produto baseado na introdución de novos cultivares de xudías de cores. Trátase de ofrecer unha nova proposta de produto nos andeis da superficie comercial. O concepto de produto basearíase na creación dun recipiente con tres tipos de xudías de tres cores diferentes, con formas similares ou diferentes para introducir novos tipos de variedades de xudías nun segmento vexetal que non introduciu novidades nos últimos anos. A idea sería incorporar esta especie á tendencia que se está a dar noutras hortalizas como tomates, pementos e pepinos. O novo produto debe ter unhas características persistentes que permitan transformalo en novos produtos da gama III e IV.
- Innovación na cadea de produción: como segundo obxectivo de innovación, buscamos detectar novas variedades de feixón que teñan maior eficiencia nutricional e maior tolerancia ás condicións de crecemento en solos e augas con altos niveis de salinidade. Ademais da súa importancia para a nutrición humana, ten interese agrícola xa que ten acción fertilizante, debido á simbiose con bacterias do xénero Rhizobium.
Información de contacto
management@iberocons.com