Ir o contido principal

Utilización de subprodutos do oliveiral nas dietas de ruminantes para dinamizar a economía do olivar e da gandería

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 327.744,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

A escaseza de pastos en Andalucía e o alto prezo dos pensos convencionais para o gando fai que os sistemas gandeiros sexan cada vez menos competitivos de produtos animais ou melloralos, así como a redución do impacto ambiental da gandaría, os subprodutos agroindustriais e en Andalucía especialmente os derivados do sector olívico poden desempeñar un papel importante neste contexto.

O Grupo Operativo, en especial a Estación Experimental de Zaidín, ten unha sólida experiencia científica na utilización de subprodutos da industria olívica na alimentación de pequenos rumiantes (ovellas e cabras), ademais de desenvolver unha tecnoloxía de baixo custo, a produción de bloques multinutrientes que foi probado con éxito no Programa Recuperar con subprodutos de invernadoiro.

Obxectivos

Proponse, incluído nos obxectivos da AEI, desenvolver e trasladar ao medio rural dietas que inclúan bloques multinutrientes con alpeorujo e follas de oliveira que permitan reducir os custos de alimentación das cabras en lactación, mellorando a produción e a calidade do leite produción de gases de efecto invernadoiro como o metano xerados en gran parte polos rumiantes.

Información de contacto
federacion@faecgranada.com