Ir o contido principal

Grupo Operativo: Utilización de subprodutos da oliveira en dietas de ruminantes para dinamizar a economía do olivar e da gandería

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 327.744,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

A escaseza de pastos en Andalucía e o elevado prezo dos alimentos convencionais para o gando fan que os sistemas gandeiros sexan cada vez menos competitivos. Paliar a crise económica do sector esixe a dispoñibilidade de pensos non convencionais que permitan abaratar os prezos das dietas gandeiras, garantindo o mantemento ou mellora da calidade dos produtos animais, así como reducir o impacto ambiental da gandería. Os subprodutos agroindustriais, e en Andalucía especialmente os derivados do sector oleícola, poden xogar un papel importante neste contexto. O Grupo Operativo, especialmente a Estación Experimental Zaidín, conta cunha ampla experiencia científica na utilización de subprodutos da industria olívica na alimentación de pequenos ruminantes (ovellas e cabras). Tamén desenvolveron unha tecnoloxía de baixo custo, a produción de bloques multinutrientes, que foi probada con éxito no Programa Recupera utilizando subprodutos de invernadoiro.

Obxectivos

Proponse, incluído entre os obxectivos da AEI, desenvolver e trasladar ao medio rural dietas que inclúan bloques multinutrientes con alperujo e follas de oliveira. Deste xeito, reducirase os custos de alimentación das cabras en lactación, mellorará a produción e a calidade do leite e reducirase a produción de gases de efecto invernadoiro como o metano, xerado en gran parte polos ruminantes.

Información de contacto
  • Coordinador/denominación da entidade: Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía
  • Correo electrónico coordinador/entidade: federacion@faecgranada.com
Beneficiarios
  • Cooperativas agroalimentarias de Andalucía