Skip to main content

Grup Operatiu: Ús de subproductes de l'oliverar en dietes de remugants per impulsar l'economia de l'oliverar i la ramaderia

  • Tipus Grup operatiu
  • Execució 2017
  • Pressupost assignat 327.744,00 €
  • Àmbit Autonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció

L'escassetat de pastures a Andalusia i l'elevat preu dels aliments convencionals per al bestiar fa que els sistemes ramaders siguin cada cop menys competitius pal·liar la crisi econòmica del sector requereix disposar d'aliments no convencionals que permetin disminuir els preus de les dietes del bestiar, assegurar el manteniment de la qualitat dels productes animals o millorar-la, així com disminuir l'impacte ambiental de la ramaderia. poden jugar un paper important en aquest context. El Grup Operatiu especialment l'Estació Experimental del Zaidín té una sòlida experiència científica en l'ús de subproductes de la indústria de l'oliverar en l'alimentació de petits remugants (oví i cabrum), a més han desenvolupat una tecnologia de baix cost, l'elaboració de blocs multinutrients que s'ha assajat amb èxit al Programa Recupera amb subproductes.

Objectius

Es proposa, inclosos en els objectius de l'AEI, desenvolupar i transferir a zones rurals dietes que incloguin blocs multinutrients amb alpeorujo i fulles d'olivera que permeten reduir els costos de l'alimentació del bestiar cabrum en lactació, millorin la producció i qualitat de la llet i redueixin la producció de gasos hivernacles com a metà generat.

Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Cooperatives agroalimentàries d'Andalusia
  • Email coordinador/entitat: federacion@faecagranada.com
Beneficiaris
  • Cooperativas agroalimentarias de Andalucía