Skip to main content

Hausnarkarien dietan olibondoaren azpiproduktuen erabilera olibadiaren eta abeltzaintzaren ekonomia sustatzeko

  • Mota Grupo operativo
  • Exekuzioa 2017
  • Esleitutako Aurrekontua 327.744,00 €
  • Eremua Autonómico
  • Autonomia-erkidegoa Andalucía
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Azalpena

Andaluziako larreen eskasia eta abeltzaintzarako ohiko pentsuaren prezioak gero eta lehiakorragoak dira abeltzaintzako sistemak animalia-produktuak edo horiek hobetzea, baita abeltzaintzak, nekazaritza-industriaren azpiproduktuek eta Andaluzian bereziki oliba-sektoretik eratorritakoek ingurumen-inpaktua murrizteak ere zeregin garrantzitsua izan dezakete testuinguru honetan.

Talde Operatiboak, bereziki Zaidín Estazio Esperimentalak, esperientzia zientifiko sendoa du oliba-industriako azpiproduktuak hausnarkari txikien elikaduran (ardiak eta ahuntzak) elikatzeko erabileran, eta kostu baxuko teknologia bat ere garatu dute, ekoizpena. nutriente anitzeko blokeak Berreskuratu Programan arrakastaz probatu den berotegiko azpiproduktuekin.

Helburuak

AEIren helburuetan sartuta, alpeorujo eta oliba hostoekin elikadura-blokeak barne hartzen dituzten landa eremuko dietak garatzea eta landa-eremuetara eramatea proposatzen da, edoskitzen ari diren ahuntzak elikatzeko kostuak murriztea, esnearen ekoizpena eta kalitatea hobetzea eta murriztea ahalbidetzen dutenak Hausnarkariek sortutako metanoa bezalako berotegi-efektuko gasen ekoizpena.

Harremanetarako informazioa
federacion@faecgranada.com