Ir o contido principal
Ecosistema de herramientas para el fortalecimiento y consolidación de Food Hubs Sostenibles (FHS) mediante Innovaciónes multiacción para el canal

Grupo Operativo GIASAT: Ecosistema de ferramentas para o fortalecemento e consolidación de Sustainable Food Hubs (FHS) a través de innovacións multiacción para a canle

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2022 -2025
  • Orzamento asignado 395.340,37 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Canarias; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://giasat.org/proyectos-giasat/
Descrición

A misión de GIASAT é dinamizar e apoiar aos distintos axentes implicados para lograr Sistemas Alimentarios Territoriais (SAT) baseados na agroecoloxía, que, de forma coordinada, con principios de sustentabilidade e un enfoque de economía social, resolvan de xeito colaborativo a necesidade de alimentos orgánicos, de tempada e locais.

Obxectivos

O noso principal obxectivo é promover a transición agroecolóxica nos SAT fomentando innovacións sociais e tecnolóxicas baseadas nas estratexias colectivas que xa se están a implantar en España en torno aos Food Hubs sostibles.
A proposta de GIASAT céntrase na promoción dos Sustainable Food Hubs (FHS) ou centros loxísticos sostibles, xa que mellorar o acceso á alimentación e aos mercados locais esixe desenvolver unha loxística e distribución alimentaria adaptada á pequena e mediana produción e ás redes de canles curtas de comercialización.
O traballo realízase de forma eminentemente práctica, onde as ferramentas e procesos de apoio baséanse nas grandes áreas de xestión: cadea de subministración, administración e xestión, e vendas e márketing. Para conseguilo, propoñemos o seguimento e desenvolvemento de innovacións a diferentes niveis:

Resultados
  • Optimizar os procesos loxísticos, implementar protocolos de apoio para a compra sostible para empresas de restauración, aumentar a dixitalización dos FHS participantes desenvolvendo melloras na infraestrutura dixital de GISAT, deseñar mecanismos innovadores de venda directa aos consumidores finais en escolas, lugares de traballo ou fogares e mellorar as novas capacidades para desenvolver canles por xunto de produtos orgánicos.
  • Desenvolver e implementar un ecosistema dixital de ferramentas para impulsar, acelerar e mellorar os centros de alimentación e difundir o conxunto de ferramentas entre estas e as pequenas e medianas explotacións e industrias familiares.
Información de contacto
  • Denominación do coordinador/entidade: CERAI
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: info@cerai.org
Colaboradores
  • Unidad alimentaria de Valladolid S.A (Mercaolid)
  • Mercados centrales de abastecimiento de Valencia S.A (Mercavalencia)
  • Asociación Ekoalde Elkartea
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria
  • Saltamontes Bio S.A.T
  • Valle y Vega S.C.A
Beneficiarios
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
  • Fundación Entretantos
  • iniciativas sociambientales G.S.Coop Mad
  • Plant on Demand
  • Madrid Km0 Centro Logístico Sociedad Cooperativa
  • Asociación productores
  • elaboradores y tiendas ecológicas Valladolid
Subcontratado
  • Asociación Vida Sana
  • Universidad de Córdoba (UCO)