Ir o contido principal
Ecosistema de herramientas para el fortalecimiento y consolidación de Food Hubs Sostenibles (FHS) mediante Innovaciónes multiacción para el canal

Ecosistema de ferramentas para o fortalecemento e consolidación de Sustainable Food Hubs (FHS) mediante innovacións multiacción para a canle

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado En proceso
  • Execución 2022 -2025
  • Orzamento asignado 395.340,37 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Canarias; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://giasat.org/proyectos-giasat/
Descrición

Os Sustainable Food Hubs (FHS) son grupos de pequenas empresas agroalimentarias que se unen para optimizar, mediante a cooperación, a eficiencia das súas canles comerciais e de distribución.

Conseguen así facer viable o obxectivo destas empresas: venda directa ou venda en canle curto. Este proxecto traballará na mellora, a través de innovacións comerciais e loxísticas cun enfoque de Sistema Alimentario Territorializado (SAT), a capacidade de 8 FHS de 7 CCAA, sistematizaranse estas melloras xunto con outras aprendizaxes baseadas na práctica que veñen chegando dende 2019. acumulando en GIASAT, o resultado final da sistematización será un ecosistema dixitalizado de ferramentas de promoción da FHS, difundido e transferido ao subsector sanitario. agricultura e gandería familiar, como subsector con potencial para avanzar cara aos modelos de comercialización que propón o SAT, o SAT responde aos principais retos do noso sistema alimentario e demográfico e a FHS é a ferramenta para facelos posibles, proba diso é. que Agrupándose en FHS, a pequena produción agroalimentaria pode satisfacer 5 dos 6 beneficios para os agricultores do Pacto Verde da UE.

Obxectivos
  • Potenciar 9 FHS e 308 empresas do sector primario mediante a implantación de fórmulas innovadoras de marketing en canles curtas e vendas directas e networking.
  • Sistematizar, recompilar, difundir e transferir innovacións en FHS que acheguen ás pequenas e medianas explotacións a 5 dos 6 “beneficios para os agricultores” propostos no Pacto Verde Europeo.
Resultados
  • Optimizar procesos loxísticos, implantación de protocolos de apoio á compra sostible dirixidos ás empresas de restauración colectiva, aumentar a dixitalización dos FHS participantes mediante o desenvolvemento de melloras na infraestrutura dixital de GISAT, deseñar mecanismos innovadores de venda directa ao consumidor final en centros educativos, centros de traballo ou fogares e mellorar. novas capacidades para o desenvolvemento de canles por xunto de produtos ecolóxicos.
  • Desenvolver e implementar un ecosistema dixitalizado de ferramentas para promover, acelerar e mellorar os hubs alimentarios e difundir o conxunto de ferramentas entre estas e as pequenas e medianas explotacións e industrias familiares.
Información de contacto
info@cerai.org
Coordinadores
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
  • Fundación Entretantos
  • iniciativas sociambientales G.S.Coop Mad
  • Plant on Demand
  • Madrid Km0 Centro Logístico Sociedad Cooperativa
  • Asociación productores
  • elaboradores y tiendas ecológicas Valladolid
Colaboradores
  • Unidad alimentaria de Valladolid S.A (Mercaolid)
  • Mercados centrales de abastecimiento de Valencia S.A (Mercavalencia)
  • Asociación Ekoalde Elkartea
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria
  • Saltamontes Bio S.A.T
  • Valle y Vega S.C.A
Beneficiarios
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
  • Fundación Entretantos
  • iniciativas sociambientales G.S.Coop Mad
  • Plant on Demand
  • Madrid Km0 Centro Logístico Sociedad Cooperativa
  • Asociación productores
  • elaboradores y tiendas ecológicas Valladolid
Outsourced
  • Asociación Vida Sana
  • Universidad de Córdoba (UCO)